Konsernsjef i Norconsult, Per Kristian Jacobsen. Foto: Norconsult

Norconsult tar over Tegneverket Arkitekter

Norconsult overtar 1. juli 2014 alle aksjene i Tegneverket Arkitekter i Mo i Rana. 1. september skal virksomheten gå inn som en integrert del av Norconsult.

Det skriver Norconsult i en pressemelding torsdag.

Alle ansatte i Tegneverket Arkitekter skal fortsette i sine stillinger etter Norconsults overtakelse 1. juli.

Tegneverket har drevet arkitektvirksomhet siden 1992. Firmaet er et ledende arkitektselskap på Helgeland, og har 6 ansatte. Selskapet vil bli samlokalisert med Norconsult i løpet av 2014, heter det i pressemeldingen.

– Tegneverket og Norconsult har samme syn på fremtiden, og begge selskaper erkjenner at markedet i enda større grad framover etterspør komplette planleggingstjenester og mer integrert prosjektering. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig godt sammen. Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen, og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte og vi kan betjene våre kunder på en enda bedre måte, sier daglig leder i Tegneverket, Kari Røsstad Stokke.

– Med kjøpet av Tegneverket forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet betydelig i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent arkitektmiljø. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen, og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag. Etter overtagelsen av Tegneverket vil Norconsults kontor i Mo i Rana bli et enda mer tverrfaglig arkitekt- og rådgivermiljø med til sammen 36 ansatte, sier konsernsjef i Norconsult, Per Kristian Jacobsen.