Egil Skavang (fra venstre), Liv Kari Hansteen og Jon Sandnes går mot regjeringens forslag, og råder kommunal- og moderniseringsministeren til en annen løsning.

Sandnes, Hansteen og Skavang sammen mot regjeringen

Byggenæringens Landsforening (BNL), Rådgivende Ingeniørers forening (RIF) og Arkitektbedriftene i Norge oppfordrer regjeringen til ikke å innføre meldingsunntak for bygg under 50 kvadratmeter.

De skriver Arkitektbedriftene i Norge i en pressemelding på sine nettsider torsdag.

BNL og Arkitektbedriftene har sammen sendt en henvendelse til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, hvor de råder mot den foreslåtte fjerningen av meldingsplikten for oppføringen av bygg med areal under 50 kvadratmeter.

«Byggenæringens Landsforening og Arkitektbedriftene i Norge oppfordrer regjeringen til ikke å innføre meldingsunntak for bygg under 50m2.

Vi mener at de tiltak som regjeringen foreslår at man ikke skal trenge å søke om (opp til 50 m2), bør gjøres meldepliktig/søknadspliktig, slik at det tilrettelegges for mulig kontroll og tilsyn. Dette er også viktig for å sikre tilstrekkelig kvalitet i bygg», skriver BNL og Arkitektbedriftene i Norge i brevet til regjeringen.

RIF har i etterkant sluttet seg til henvendelsen.