Foto: Sindre Sverdrup Strand

Sanner-ja til flere boliger i Flesberg

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner godkjenner kommuneplan for Flesberg kommune, etter at Vegvesenet og Fylkesmannen først kom med innsigelser til planene.

Det skriver Kommunal- og moderniseringsdepartementet i en pressemelding på sine nettsider tirsdag.

Departementets godkjenning betyr at Buskerud-kommunen Flesberg kan legge til rette for flere boliger i området. I kommuneplanen er det avsatt boligområde for 10 nye tomter på Kvear, omtrent 12 kilometer fra Kongsberg sentrum.

– Vi legger nå til rette for at Flesberg kan tilby flere attraktive tomter slik at folk kan bli boende i kommunen, sier kommunal- og moderniseringsminiser Jan Tore Sanner i pressemeldingen.

Statens vegvesen og Fylkesmannen i Buskerud fremmet innsigelser mot planene om boligfeltet på Kvear, begrunnet i at lokaliseringen var i strid med rikspolitiske retningslinjer.

Lokaldemokratisk fokus

Departementet mener at boligutviklingen i utgangspunktet skal skje i og nær eksisterende tettsteder, men at byggeområdet på Kvear kan godkjennes fordi det ikke vil gi vesentlige virkninger for de trafikkmessige forholdene og tettstedsutviklingen i området.

– Jeg har lagt vekt på lokaldemokratiet og kommunens vilje til å finne gode løsninger, sier Sanner.

Uenig med fylkesmannen

Videre hadde fylkesmannen fremmet innsigelse mot at kommuneplanen ikke godt nok tok vare på områdene langs vassdrag, innsjøer og vann. Fylkesmannen rettet innsigelser mot flere bestemmelser i kommuneplanen og mente disse ikke tok nok hensyn til friluftsliv, natur og landskapet langs sjøer og vassdrag i Flesberg.

Kommunal- og moderniseringsdepartementetskriver at de her ikke er enig i fylkesmannens vurdering. Departementet mener, ifølge pressemeldingen, at Flesberg kommune i stor nok grad har tatt vare på strandsonen langs sjøer og vassdrag i sin kommuneplan. Kommunen har laget kommuneplanbestemmelser som sikrer hensynet til friluftsliv, natur og landskap langs sjøer og vassdrag ved behandling av enkeltsaker.