Illustrasjon: Arkitektgruppen Lille Frøen.

Miljøbygg bygger barnehage

Miljøbygg bygger treavdelings barnehage i Fluberg i Oppland.

Miljøbygg vant konkurransen sammen med Arkitektgruppen Lille Frøen AS. Det var fem aktører med i finalen og det var løsningen som til sist avgjorde konkurransen, skriver Miljøbygg i en pressemelding.

I konkurransegrunnlaget var det lagt stor vekt på fleksibilitet, samt nøktern men robuste løsninger.

- Robust og nøkternt betyr ikke at det behøver å være kjedelig, sier arkitekt Hanne Bauck i arkitektgruppen Lille Frøen AS har

Adm. dir. Helge Nakken i Miljøbygg.

- Vi får nå den barnehagen vi ønsker oss. Det var en enstemmig innstilling ifra juryen som har vurdert tilbudene. Vi har vurdert løsningene ut i fra blant annet tomtedisposisjon, uteareal og adkomst, arkitektonisk tolkning med funksjonalitet, pedagogiske tilpassede løsninger og selvsagt tekniske kvaliteter. Prosjektet har en oversiktlig løsning for trafikk og er godt tilpasset tomten. Løsningen gir god tilgjengelighet til lekearealene, og god visuell sammenheng mellom utearealene. Måten lekearealene er organisert på og byggets interne kommunikasjonslinjer gir mulighet for at barnehagen drives som selvstendige enheter, men med sambruk på tvers gjennom dagen. Løsningen vil være tilpasningsdyktig i forhold til ulike typer driftsformer over tid, uttaler oppvekstsjef Knut Åge Berge i Søndre land kommune.

- Dette var en totalentreprise som vi var svært oppsatt på å vinne. Vi har mange ansatte som bor i kommunen – og som har reist langt på mange prosjekter. Å få anledning til å bygge rett i nabolaget var derfor en motivasjon i seg selv. Byggeplassleder vil være Jostein Granseth – som bor bare et par steinkast unna, sier adm. dir. Helge J. Nakken i AS Miljøbygg.

- Vi gleder oss til å starte opp – og planlegger å sette grabben i jorden allerede om en knapp måned. Barnehagen skal stå ferdig til neste vår. Vi er stolte over å ha truffet så godt med løsningen, og så gjenstår det å se om barna også blir fornøyde, avslutter Nakken.