Petter Brubakk i NHO. (Arkivfoto)

Næringslivet krever flere tiltak mot avgiftssmell

De avbøtende tiltakene for bedrifter som 1. juli mister retten til lavere arbeidsgiveravgift, må forbedres av Stortinget. Det krever et så å si samlet norsk næringsliv.

– Å kompensere for bortfallet av differensiert arbeidsgiveravgift er ikke lett. Mye av det som er kommet er bra, men vi ønsker mer direkte kompensasjon til bedriftene som er rammet, sier næringspolitisk direktør Petter Haas Brubakk i NHO til NTB.

Sammen med Virke, Energi Norge, Finans Norge, KS, transportselskapet Torghatten og Norsk Transportarbeiderforbund framførte NHO sine argumenter i en åpen høring i Stortingets finanskomité mandag.

– Vi har håp om at Stortinget får på plass enkelte endringer nå, samtidig som regjeringen holder fingeren på pulsen og kommer tilbake med nye tiltak i forbindelse med statsbudsjettet i høst, sier Brubakk, som krever at alle inntektene fra økt arbeidsgiveravgift må brukes direkte til kompenserende tiltak for bedriftene som rammes.

NHO ber også regjeringen gå en ny rundt med Brussel i sakens anledning. Finanskomiteen skal avgi innstilling om saken på onsdag, før det blir plenumsbehandling i Stortinget på fredag. (©NTB)