Skal sjekke modulmarkedet

Direktoratet for byggkvalitet (DIBK) er nå i gang med en større tilsynskampanje rettet mot modulmarkedet. Ettersom stadig flere bygg settes opp med moduler her i landet er dette noe mange ønsker velkommen.

Det er i dag en rekke bygg, og spesielt boliger, som bygges med hjelp av bygningsmoduler. Bruk av moduler har flere fordeler, ikke minst at bygningene kan settes opp meget effektivt samt at det i mange tilfeller kan gjøres til en rimeligere sum enn plassbygde løsninger.

Men den stadig økende bruken gjør at noen også er skeptiske rundt kvaliteten på modulene. Både om modulene kommer fra utlandet eller er produsert i Norge skal selvsagt alle nødvendige dokumentasjoner være på plass. Men noen hevder det er vanskelig å føre kontroll på hva modulene virkelig inneholder. Hvilken kvalitet og produkter er benyttet – og hvordan vil sammensetningen av byggevarene gi for sluttresultatet?

Svært mye tyder at modulbruken vil øke i tiden fremover. Det har skjedd noe i markedet de siste par årene, og modulmarkedet er inne i en eksplosiv vekst. Dermed er det også meget viktig at DIBK nettopp nå ser på modulmarkedet og kontrollerer at alle aktørene har alle godkjenninger og papirer i orden. Det har tidligere vært eksempler på at så ikke har vært tilfelle.

I løpet av sommeren og høsten vil DIBK sette inn store ressurser i dette arbeidet. Vi håper de gjennomfører kampanjen etter planen og at man kan få en god oversikt over markedet. Mange er skeptiske til den økende modulbruken, og da er det viktig at man kan få fem hvordan tilstanden i markedet virkelig er.