Partnere Johanne Borthne og Vilhelm Christensen studerte arkitektur i Oslo, København og Los Angeles, og har tidligere jobbet for kontorer som OMA/Rem Koolhaas og Powerhouse Company i Rotterdam. Foto: Arne B. LangleiteLysning Ruten Sandnes. Superunion+spacegroupLysning Ruten Sandnes. Superunion+spacegroupBolig EkebergArne Garborgs plassGalleri Haaken. Foto: Henriette WoldGalelri Haaken. Foto: Henriette WoldCity Rugs.

Norsk arkitektkontor trekkes frem av Wallpaper

Det unge norske arkitektkontoret Superunion Architects er utvalgt til Wallpaper Architects Directory 2014.

Det ledende design og livstilsmagasinet Wallpaper kårer hvert år de 20 mest talentfulle arkitektkontorene i verden. De utvalgte kontorene presenteres i Wallpapers julinummer, på magasinets nettside og en utstilling i London i juni, som del av London Festival of Architecture.

I år er Superunion Architects plukket ut av magasinet som eneste Skandinaviske arkitektkontor.

Superunion Architects var etablert i 2011 av arkitektene Johanne Borthne (1978) og Vilhelm Christensen (1984), og jobber med oppdrag som spenner fra interiørdesign til arkitektur og byplanlegging. I tillegg er kontoret engasjert i utstillinger, konkurranser og undervisning ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo og The Berlage i Delft.

Kontoret har vunnet en rekke arkitektkonkurranser, blant annet nye Asker Torg og nye Ruten i Sandnes i samarbeid med Space Group.