Den 900 meter lange Falkentunnelen åpner i månedskiftet august/september. Litt senere er det tilbudsåpning for fase to av fv. 33 utbyggingen mellom Skreifjella og Totenvika.

Utlyser fase to av fv. 33 utbygging

Til høsten blir det klart hvem som skal bygge fase to av fv.33 mellom Skreifjella og Totenvika i Oppland.

I løpet av kort tid vil det lyses ut konkurranse på utvidelse av den cirka sju kilometer lange strekningen mellom Langsletta og Totenvika kirke. Bredden på vegen vil øke fra dagens 5,5-6 meter til 8,5 meter. I tillegg skal det bygges en gang- og sykkelveg på den 5,5 kilometer lange strekningen mellom Fjellhaug og Totenvika kirke, skriver Statens vegvesen i en melding.

Åpne i 2016

Gjennom utbyggingen vil også flere avkjøringer på strekningen bli slått sammen, i tillegg til at det skal gjøres arbeider knyttet til gatelys. I samarbeid med Østre Toten kommune skal det også bygges ca. 5,5 kilometer nytt vann- og avløpsanlegg.

Det er ventet at utbyggingen mellom Langsletta og Totenvika kirke starter i løpet av høsten og strekningen skal stå ferdig i 2016.

Fase en åpner til høsten

Den pågående fv. 33 utbyggingen mellom Jonsrud og Langsletta vil åpne i månedsskiftet august/september. Den to kilometer lange strekningen, som inkluderer den vel 900 meter lange Falkentunnelen, startet høsten 2012. Det er Implenia som er hovedentreprenør for denne strekningen.

Utbyggingen av fv. 33 mellom Skreifjella og Totenvika i Oppland har en totalkostnad på 477 millioner kroner.