Foto: statsbygg.no

Nybygg med miljøgevinst i Leikanger

Statsbygg har ferdigstilt tilbygget til Difi-huset i Leikanger. Fredag 13. juni overleverer Statsbyggs byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg de nye lokalene til direktør Ingelin Killengreen i Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi).

Statsbygg fikk oppdraget med å utvide den eksisterende bygningsmassen til Difi i Leikanger i september 2011. Byggearbeidene startet desember 2012 og var ferdigstilt i januar 2014.

Det eksisterende bygget, som opprinnelig var på rundt 2000 kvadratmeter, er nå utvidet med 1000 kvadratmeter.Som en følge av nye oppgaver og flere ansatte var det behov for å utvide de eksisterende arealene, og med det nye tilbygget har Difi i Leikanger fått flere møte- og stillerom samt en større kantine.

- Tilbygget tilfredsstiller kravene i energiklasse B, og det er installert varmepumpe som veksler mot sjøvann. Denne brukes også til varme/kjøling av det eksisterende bygget. Dette har ført til en reduksjon i strømforbruket på nærmere 70 %, noe som er et viktig miljøbidrag, skriver Stastbygg på sine nettsider.

Prosjektet er gjennomført som en totalentreprise med Veidekke Entreprenør AS som totalentreprenør. Arkitekt er Arkitektkontoret Erling Haugen AS. Kostnadsrammen er 65 mill. kr.