Betonmast vant samspillsavtale

Betonmast Romerike har inngått samspillsavtale med Sørum kommune om prosjektet 1-10 skole på Frogner. Kontrakten er en samspillsentreprise, og antatt prosjektsum vil være omtrent. 250 millioner kroner før merverdiavgift.

Det skriver Betonmast i en pressemelding torsdag.

– Betonmast legger vekt på høy grad av tett samspill mellom eier, brukere, rådgivere og utførende entreprenører, sier daglig leder i Betonmast Romerike, Stein Erik Pedersen, i pressemeldingen.

– Godt samarbeid skaper grunnlag for en gjennomføringsprosess som tar sikte på å minimere endringer i løpet av byggetiden, samtidig som rask prosjektgjennomføring sikres, fortsetter han.

Prosjektet innebærer en sammenslåing av Frogner skole og Melvold skole i Sørum. Det skal etableres en ny samlet 1-10 skole med fire klasser på hvert trinn, og skolen prosjekteres for rundt 1.200 elever. Skolen skal, ifølge prosjektbeskrivelsen, være fleksibel og ha god kapasitet for å ta høyde for variasjoner i årskull, og for å unngå uheldige delinger av barn i samme nabolag.

Prosjektet vil omfatte kultur- og biblioteksfunksjoner i tillegg til mulighet for etablering av ny idrettshall, heter det i pressemeldingen.

Arbeid med forprosjekt starter, ifølge Betonmast, umiddelbart. Intensjonen er å inngå en avtale om videre detaljprosjektering og utførelse innen november 2014, skriver entreprenøren.

– Vi er svært fornøyde med å få nok et skoleprosjekt i vårt nærområde, uttaler Stein Erik Pedersen.

– Som lokal entreprenør er det en glede for oss å bidra til en bedre skolehverdag for både elever og lærere på Frogner. Vi gleder oss til samarbeidet fremover, avslutter han.

Byggestart er beregnet til årsskiftet 2014/2015, med ferdigstillelse sommeren 2016.