Daglig leder Ole Johan Krog Bakke (til venstre) og direktør Lars Brede Aandstad i Moelven Byggmodul var til stede da modul nummer 80.000 ble heist på plass. Foto: Moelven

Moelven runder 80.000 moduler

Denne uken ble Moelvens modul nummer 80.000 heist på plass i et boligprosjekt i Jessheim.

Det skriver Moelven Byggmodul i en pressemelding torsdag.

I Ullensaker-bygda Jessheim fullfører entreprenør Bakke 60 leiligheter fordelt på seks bygg.

– Årsaken til at vi valgte å bygge med moduler, er kortere byggetid. Da går det raskere å selge boligene, og finanskostnadene blir lavere, sier daglig leder i boligbyggerkonsernet, Ole Johan Krog.

Årlig omsetter Moelvens modulenheter i Norge og Sverige, ifølge pressemeldingen fra Moelven, for 1,2 milliarder kroner.

– Fordelene med å bygge på denne måten er mange for de rette prosjektene, uttaler direktør Lars Brede Aandstad i Moelven Byggmodul.

– Det som var aller viktigst for denne kunden, var rask gjennomføringstid. Vi startet produksjonen av modulene i fabrikk i februar, og overleverte de første av i alt seks bygg fredagen før påske. Så vi har innfridd det ønsket ganske bra, sier Aandstad, og legger til at byggene overleveres suksessivt. Det siste vil være levert over sommerferien.

– Det er faktisk ikke ekstraordinært. Vi har mange tiårs erfaring med denne byggemetoden og en industriell logikk som gjør at vi kan tilby både kort leveringstid og høy kvalitet.