Ingen resultatfest for Byggmakker-utbryterne

Det første året som utmeldt av Byggmakker-kjeden ble ikke noen stor økonomisk fest for Ski Bygg og Carlsen Fritzøe.

Ski Bygg økte omsetningen i fjor med vel åtte millioner til 488,7 millioner kroner. Driftsresultatet falt med vel 20 prosent til 10,5 millioner, mens resultatet før skatt ble redusert med 19 prosent til 9,9 millioner.

Carlsen Fritzøe Handel hadde også en lav omsetningsøkning med 21 millioner til vel 1,3 milliarder kroner. Driftsresultatet falt med 26 prosent til 45,4 millioner, mens resultat før skatt viste en nedgang på 25,6 prosent til 38,8 millioner.

Boligsvikt

– Det har gått veldig bra for oss utenfor Byggmakker. Vi er preget av svikt i nybyggingsmarkedet, men ikke av utmeldingen. Vi merket godt at boligbyggingen fikk en stopp da boligprisene falt sist høst. Mange av våre største kunder driver med boligfortetting, forteller Ski Bygg-sjef Ingar Norum til Finansavisen.

Norum kan for øvrig opplyse at selskapet er blitt godt behandlet av leverandørene etter utmeldingen som han mener skyldes at selskapet er en rasjonell innkjøper.

Vekststrategi

–Vi har tatt litt andeler i proffmarkedet, men det er blitt tøffere i privatmarkedet, kommenterer Thomas Beck i Carlsen Fritzøe overfor Finansavisen.

Han kan videre opplyse at bunnlinjen ble tynget av kostnader i størrelsesorden 10 millioner kroner knyttet til etableringen som egen kjede.

Carlsen Fritzøe har valgt vekststrategi med nytt varehus i Tønsberg som i følge Beck har fått en fin start. Selskapet driver og bygger et nytt proffsenter på Jessheim og planlegger butikk i Bø. Det er også åpnet et lite utsalg på Alnabru i Oslo. Ny ekspansjon kan komme vestover mot Stavanger og østover mot Østfold.