Kårer Norges beste varebilsjåfør i Oslo

Lørdag den 14. juni arrangeres finalen i årets Varebilcup i Oslo. Varebilcup er en landsdekkende konkurranse hvor man skal kåre Norges beste varebilsjåfør, og vinneren får en bil til nesten en halv million kroner.

Det er Volkswagen Nyttekjøretøy som står bak konkurransen Varebilcup, som i år arrangeres for andre gang. Konkurransen er imidlertid åpen for varebilsjåfører av alle bilmerker, og vinneren får en Volkswagen Amarok varebil til en verdi av 490 000 kroner til odel og eie.

- Volkswagen Nyttekjøretøy er opptatt av å kombinere bilenes egenskaper med gode holdninger og ferdigheter til sjåførene. Vi setter fokus på det ansvaret det er å føre en varebil og ønsker å bygge stolthet rundt gode ferdigheter bak rattet, sier informasjonssjef Benthe Saga.

Deltakerne i delfinalene er forhåndskvalifisert enten gjennom å spille dataspillet PARK IT, eller gjennom loddtrekning. I delfinalen konkurreres det i ferdighetskjøring og de beste deltakerne blir kvalifisert til finalen i Oslo.

- Alle kan delta så lenge man kjører en varebil, uavhengig av merke, i jobben. Enten man er elektriker, snekker, anleggsgartner, budbilsjåfør, telemontør eller noe helt annet som krever varebil, så kan man melde seg på.

Asgeir Borgemoen, kjent fra Garasjen og andre TV-programmer, er speaker på arrangementet som starter med to delfinaler på sirkustomta ved Munch Museet torsdag og fredag fra 16.30 til 19.30. Lørdag er det så klart for den store finalen på samme sted fra 13.00 til 16.00. Det blir også konkurranser og premiering for publikum, blant annet minivarebilcup for barn med tråbil.

- Den som vinner Varebilcup blir uoffisiell Norgesmester i varebilkjøring og kan nok trygt skryte på seg å være Norges beste varebilsjåfør. Konkurransen er tøff i toppen, men slik bør det også være når premien har en verdi på nesten en halv million kroner.