F.v. Ivar Kolbeinsvik, Mats Storbråten og Issam Nisar.

Hattrick på Eliaden for Caverion

Mats Storbråten fra Caverion Oslo vant 1. plass i telekommunikasjonsfaget på Eliaden og sørget dermed for en Caverion hattrick som da ble best i bransjen for tredje gang.

I følge dommerne var Storbråten en soleklar vinner fordi han hadde den peneste båsen.

- Ja, de sa min bås var penest og hadde best kvalitet. Det er jo sånn det skal være: det skal se bra ut, og det skal fungere, sier Storbråten .

Oppgaven var delt i tre: en fiberdel, en datadel og en teledel.

- Fiberdelen var vanskeligst, for det var mye nytt utstyr som jeg aldri hadde brukt før. Sveising av kablene gikk fint, men skjøtene hadde jeg aldri sett før, sier Storbråten .

Eliaden rapporterte også om rekordmange besøkende, så oppgavene måtte utføres med oppmerksomhet fra et stort publikum, skriver selskapet i en pressemelding.

VM i Brasil

Neste år skal Mats til Sau Paulo i Brasil for å være med i VM.

- Der skal jeg representere Norge i telecom, forteller Mats. I mellomtiden skal han jobbe som vanlig hos Caverion Oslo, hvor han trives godt.

- Jeg liker å jobbe hos Caverion for det er mye frihet blandet med ansvar. Det er ingen som henger over skulderen din og maser. Lederne viser tillit og stoler nok på meg til å vite at jeg gjør jobben, sier Mats.

Ikke eneste Caverioner på pallen

Pallen måtte Mats dele med sin kollega Issam Nasir, som kapret tredjeplassen i samme fag. På elektrikerfaget sikret Ivar Kolbeinsvik fra Caverion i Bergen seg tredjeplassen.

Leder for HR-Utvikling, Atle Mørch Sjølie, er ikke overrasket over resultatene.

- Dette er resultatet av en bevisst satsing. Vi arbeider planmessig for å få dyktige lærlinger. I det daglige er det de lokale fagansvarlige som sørger for resultatene, sier Sjølie.

- Vi har til en hver tid 370-400 lærlinger fordelt på våre fagområder. I forbindelse med utplassering i praksisukene arbeider vi tett med skolene. Når lærekontrakter skal inngås, kjenner vi dem godt og vet hvem vi vil ha.

- Da får vi tak i de som er mest interessert. At vi har mange spennende kunder og allsidighet i arbeidsoppgavene tror vi gjør det attraktivt for lærlingene å arbeide hos oss. Vi kjører egne fagkvelder for lærlingene, og har en god læringskultur gjennom hele utdanningsløpet.

Suksesskriteriet er samarbeidet med skolene. Lærlingene får også tett oppfølging gjennom en fadderordning. Det gir god struktur og organisering av utdanningen, sier Sjølie.

Eliaden er en spennende kombinasjon av å være møteplass, inspirasjonskilde og faglig arena.

Arrangementet er først og fremst en fagmesse med fokus på løsninger, produkter, tjenester og nyheter. I tillegg finnes en rekke seminarer og aktiviteter for at de besøkende skal få et så godt faglig utbytte som mulig.