Byrådet i Bergen kan måtte gå av i bybanesak

Høyres bystyregruppe i Bergen skal onsdag kveld møtes for å diskutere bybanesaken. Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H) går langt i å antyde at byrådet kan måtte gå av hvis Høyre sier ja til en bybaneavtale med støtte fra Ap og Frp.

Stolt-Nielsen ønsket onsdag ettermiddag ikke å opplyse noe om hva hun kommer til å si til bystyregruppen på møtet onsdag kveld. Men hun slår fast at hun kommer til å redegjøre for «de parlamentariske konsekvensene som jeg synes er mest nærliggende», som hun formulerer det overfor Bergens Tidende.

– For meg er det åpenbart at det vil være veldig vanskelig for Høyre å fortsatt lede et styringsdyktig flertallsbyråd dersom denne avtalen blir vedtatt, sier Stolt-Nielsen.

Avtalen hun referer til ble presentert tirsdag av Høyres gruppeleder Dag Skansen, Arbeiderpartiets gruppeleder Harald Schjelderup og Bergen Frps leder Eiler Macody Lund. Avtalen skal blant annet sikre at det aldri blir lagt bybane over Bryggen.

Stolt-Nielsen ser på avtalen som uryddig. Den er utarbeidet i strid med enigheten som ble framforhandlet mellom byrådspartiene i forrige uke, mener hun.