<p>Tømrer Alexander Hagen bygger nye boliger for Follo Hus og er en av mange håndverkere som har testet de nye spikerpistolene fra Essve før de slippes på markedet. – Jeg skyter mye spiker i løpet av en dag, derfor er jeg spesielt godt fornøyd med lavere vekt og det gode grepet, sier Hagen til Byggeindustrien.<br></p> Foto: Foto: Svanhild BlakstadDemonstrasjon av Essves nye spikerpistoler i nybygg på Nordstrand i Oslo. Foto: Foto: Svanhild BlakstadForskningsleder Cecilie Flyen Øyen fra Sintef Byggforsk snakket om klimaendringenes betydning for bygg- og boligsektoren. Hun påpekte blant annet at man vil se en økning i råteskaderisiko som følge av mer nedbør og fuktpåkjenning. Foto: Foto: Svanhild BlakstadDemonstrasjon av Essves nye spikerpistoler i nybygg på Nordstrand i Oslo.Pål Jahr og Mats Jermstad i Essve demontrerer de nye spikerpistolene i et nybygg på Nordstrand i Oslo. Foto: Foto: Svanhild BlakstadDemonstrasjon av Essves nye spikerpistoler i nybygg på Nordstrand i Oslo. Foto: Foto: Svanhild BlakstadTømrer Alexander Hagen, som bygger boliger for Follo Hus, har vært med og teste de nye spikerpistolene fra Essve. Foto: Foto: Svanhild BlakstadAnders Slemdal demonstrerer en av de nye spikerpistolene fra Essve. Foto: Foto: Svanhild BlakstadDemontrasjon av Essves spikerpistoler i nybygg på Nordstrand i Oslo. Foto: Foto: Svanhild BlakstadDemonstrasjon av Essves nye spikerpistoler i nybygg på Nordstrand i Oslo. Foto: Foto: Svanhild BlakstadDemonstrasjon av Essves nye spikerpistoler i nybygg på Nordstrand i Oslo. Foto: Foto: Svanhild BlakstadDemonstrasjon av Essves nye spikerpistoler i nybygg på Nordstrand i Oslo, ved Anders Slemdal. Foto: Foto: Svanhild BlakstadFollo Hus bygger nye boliger på Nordstrand i Oslo. Foto: Foto: Svanhild BlakstadFollo Hus bygger boliger på Nordstrand i Oslo. Foto: Foto: Svanhild Blakstad

Essve sikter høyt med spikerpistoler

Etter nærmere to års utviklingsarbeid lanserer festemiddelprodusenten Essve egne spikerpistoler. (Bildekarusell)

SIKTER MOT TOPPEN: - Vår målsetting er av vi skal være på topp 3 i Norden innen fem år med våre spikerpistoler, sier daglig leder Morten Bredesen i Essve. (Foto: Svanhild Blakstad)

I to nye eneboliger under oppføring på Nordstrand i Oslo viste Essve nylig frem sine nye spikerpistoler, som en rekke håndverkere både i Norge og Sverige har testet i lang tid.

Essve, som er mest kjent for festemidler og skruer, gjør nå en av sine største satsninger noensinne med denne lanseringen.

– Vi har tatt håndverkerne på alvor og latt dem være med å utvikle et verktøy med nye funksjoner som skal gi økt brukervennlighet og bedre sikkerhet, sier daglig leder Morten Bredesen.

Essve har mange års erfaring med spikerpistoler ved at selskapet har representert eksterne varemerker på det norske markedet.

– Vi har et klart bilde av hva håndverkeren forventer og ønsker av denne type verktøy, sier Bredesen og lister opp:

 –For det første må den inneholde et sortiment av brukervennlige pistoler for å bygge eller pusse opp trehus i et nordisk klima. For det andre må valget av maskiner gjøres enklere gjennom et mindre sortiment. Det gjør det enklere for både forhandlerne og ikke minst håndverkerne. Samtidig har vi vært opptatt av å levere et sortiment med høy kvalitet som er tilpasset håndverkerens ulike behov, fra grovere konstruksjonsspikring til å feste lister med«usynlig» dykkert, sier han.

Håndverkerne i dette nybygget på Nordstrand i Oslo prøver ut det nye utstyret fra Essve. (Foto: Svanhild Blakstad)

Smarte funksjoner og ergonomi

De nye spikerpistolene består av et nøye utvalgt sortiment, innenfor kategoriene rettbåndet spikerpistol, coilpistol, takpapp pistol, klammerpistol, dykkertpistol og beslagspikerpistol.

– I utviklingsarbeidet har vi hatt et tett samarbeid med produsenter for å tilpasse pistolene med smarte funksjoner, slik som svivelkobling med 360 graders rotasjon som forhindrer krøll på slangen. I tillegg har vi lagt vekt på et ergonomisk design og har både et forlenget gummihåndtak og justerbar beltekrok. Det øker også sikkerheten ved bruk av spikerpistolen, sier Bredesen.

Testet av 60 håndverkere

For å være sikre på at Essve hadde valgt riktig sortiment fikk selskapet hjelp av totalt 60 profesjonelle håndverkere i Norge og Sverige. Gjennom en seks måneders periode testet de spikerpistolene. Ifølge Bredesen var deres erfaring og tilbakemeldinger svært viktig for ESSVE når de skulle gjøre det endelige valget av både sortiment og de ulike funksjoner som spikerpistolene skulle få.

– Det medførte at visse produkter ble valgt bort og andre ble forandret. Tilbakemeldingene fra de som allerede har tatt i bruk det endelige produktet er svært gode, sier Bredesen.

Service med QR-kode

Fakta Essves spikerpistoler

16 ulike modeller til rettbåndet spiker, coilspiker, beslagspiker, takpappspiker, dykkert og klammer.

Helt ny og egen industridesign med maskiner av høy kvalitet

Forlenget gummihåndtak for ergonomisk grep

Gummiert avtrekker

De fleste har lyddemper og selvrensende luftfilter

Enkel hurtigbryter for justering av singel/støtspikring

Kropp i magnesium

Euro svivelkobling med 360 grader rotasjon forhindrer krøll på slangen

O-ringer av teflon

Justerbart utblås

Justerbar beltekrok

Verktøyfri dybdejustering

Verktøyfri rengjøring/rensing av nesen

Som en del av lanseringen har Essve også utviklet et eget servicekonsept. – Vi har ferdige servicekit som selges hos forhandleren, slik at brukeren selv kan vedlikeholde verktøyet. På posen finnes det en QR-kode som brukeren kan scanne og få veiledning til hvordan man gjør servicen selv. Hvis håndverkeren er flink med riktig forebygging skal det ikke være nødvendig å levere maskinen på service. I tillegg har vi på maskinens koffert eller på selve kompressoren satt på QR-koder som henviser til ulike instruksjonsfilmer. Det gjør det enkelt å komme i gang, sier Bredesen.

Utfordrer markedet

Lanseringen av disse spikerpistolene er en del av en offensiv strategi i det nordiske markedet og en av Essves største satsninger.

Ifølge Bredesen er målet å utnytte selskapets brede distribusjonsnett til å tilby markedet et profesjonelt sortiment av spikerpistoler, forbruksvarer og tilbehør med sitt eget etablerte varemerke.

– Jeg ser nå frem til å gå aktivt ut i markedet med de nye spikerpistolene og er sikker på at håndverkeren som får se disse i butikk i august vil bli positivt overrasket, avslutter Bredesen.