Slora flerbrukshall. Ill: Anderssen + Fremming AS Sivilarkitekter MNAL.

Kompetanse sikret kontrakter for NCC

NCC Constructions distriktskontor på Hamar har i mai signert kontrakter med to kommuner.

Kontraktene, på til sammen 142 millioner kroner, gjelder en skole på Elverum og en flerbrukshall i Skedsmo.

- Vi er svært fornøyd med å bli tildelt to kontrakter hvor prisen teller 60 prosent. På skolebygget på Elverum var prisen noe høyere enn nærmeste konkurrent, men vi fikk topp score på gjennomføringsevne. På flerbrukshallen var vi litt lavere i pris enn nest laveste tilbyder, og fikk samtidig topp score på samtlige «myke» parametere, sier distriktssjef Thomas Rostøl i NCC Construction.

Søbakken skole på Elverum skal gjennomføres i en generalentreprise, og kontraktsummen er 79 millioner kroner. Slora flerbrukshall i Skedsmo skal gjennomføres i en totalentreprise, og kontraktsummen er 63,2 millioner kroner.

NCC fikk full score på samtlige tildelingskriterier, inklusiv pris, på Slora flerbrukshall. Prisen var 2,5 prosent lavere enn nærmest konkurrent, og øvrige tildelingskriterier var kvalitet og funksjonalitet i foreslått løsning, herunder arealeffektivitet og arkitektonisk uttrykk, kvalitet og energiøkonomi.

Begge byggeplassene blir Grønn Byggeplass, som er NCCs eget miljøkonsept for bygg- og anleggsplasser. Det innebærer streng kontroll og håndtering av avfall, støy og støv og redusert energiforbruk. På en rekke områder blir det stilt strengere krav enn myndighetenes minimumskrav.