Fremtidens velferdsteknologi på et sykehjem i Fredrikstad

Backe Østfold gleder seg til å vise frem den topp moderne velferdsteknologien som skal forenkle hverdagen for beboere og ansatte på nye Østsiden sykehjem.

Backe Østfold er imponert over at Fredrikstad kommune satser på avansert velferdsteknologi på alle rommene i sykehjemmet. Det skal installeres et stort spekter av løsninger, fra automatisk styring av lys og persienner til mulighet for toveis lyd og tale mellom beboere og personal, samt Smart TV på alle rom. De ansatte vil også få tilgang til smartbrett og displayer utenfor hvert rom for å styre løsningene.

- Velferdsteknologien øker selvsagt kompleksiteten i prosjektet, men vi liker utfordringer som vi vet kommer brukerne til gode. Velferdsteknologi er et område der det forventes stor utvikling de neste årene, derfor legger man også opp til at dette systemet skal kunne oppgraderes når ny teknologi blir tilgjengelig, sier Johan Abrahamson, prosjektleder i Backe Østfold.

Lokalt

- Vi er stolte over å være totalentreprenør på et så flott prosjekt som dette. Det at vi bygger sykehjemmet sammen med bare lokale entreprenører gjør dette til et skikkelig Østfold-prosjekt, sier Håkon Glosli, daglig leder i Backe Østfold AS.

Av lokale firmaer er mellom annet Installatøren AS, Borge Rør AS og Fredrikstad Luftteknikk AS involvert, og for tiden har mellom 60 og 80 personer byggeplassen som sin arbeidsplass.

- Det er ekstra kjekt at vi i dette prosjektet bruker lokale entreprenører. Det er positivt for byggenæringen i området. På samme tid kjenner selskapene også hverandre godt, noe som skaper en trygghet i prosjektet, understreker Glosli.

Gode samarbeid sikrer progresjon

Takket være gode samarbeid med de lokale entreprenørene og kommunen er fremdriften i prosjektet svært god. Byggestart var i oktober 2013, og siden den tid er alle byggene oppe og mye av det innvendige arbeidet gjennomført. Prosjektleder Johan Abrahamson har ansvaret for den daglige driften, og trekker frem dyktige kollegaer, god planlegging, tydelig ansvarsfordeling og jevnlig oppfølging på arbeidsplassen som viktige suksessfaktorer.

- Men det viktigste er nok at vi samarbeider med leverandører som vi har tillit til og som har tillit til oss. Vi kjenner hverandre godt og har et godt arbeidsmiljø, og det hjelper mye, sier Abrahamson.

Håkon Glosli forventer at den gode fremdriften skal holde seg ut prosjektperioden.

- Nå gleder oss til å vise frem Østsiden Sykehjem til de nye beboerne sommeren 2015, og satser på nok et prosjekt som blir overlevert med null feil og innen tidsfristen, avslutter Glosli.