Dekan Erling Dokk Holm (fra venstre), konsernsjef Arne Giske i Veidekke og formann i organisasjonskomiteen, Tor Arne Martius-Hammer i Sintef.

Betongeliten samlet i Oslo

Verdens beste betonginnovatører er samlet i Oslo 11. - 13. juni på betongkonferansen Concrete Innovation Conference - CIC2014. Norsk Betongforening og Sintef er arrangører.

Dagens hovedinnlegg holdt dekan Erling Dokk Holm og Veidekkes konsernsjef Arne Giske. Dokk Holm presenterte sitt syn på betong som samfunnsbygger og Giske belyste hvordan Veidekkes betongkompetanse er med på å sikre konkurransedyktige konstruksjoner.

CIC2014 er konferansen for fagfolk som arbeider med fremtidens betongindustri. Her vil du få presentert løsninger for reduksjon av energi- og ressursbruk, reduserte klimagassutslipp, effektivisering av bygging og konstruksjonsløsninger med høyere nytteverdi og lang levetid.

Innovasjon er mer enn bare kunnskap om spesifikke emner. Innovasjon er en måte å tenke på, en måte å samarbeide på, og en måte å sette kunnskap og kompetanse inn i nye sammenhenger. Slik kommer vi frem til nye produkter og nye tjenester, til beste for næringen og samfunnet.

Dette har vært utøvd i det unike programmet Concrete Innovation Centre, "COIN". Innenfor COIN har betongindustrien, forskningsinstitutter og den norske regjeringen fokusert på å oppnå innovasjon gjennom felles forskning. Og nå er neste skritt å tydelig demonstrere resultatet for alle, for å informere, inspirere og oppnå videre utvikling

Starten på torsdag og fredag morgen er også veldig spennende med flere interessante hovedtalere som setter lys på innovasjon fra ulike vinkler. Hva kan vi blant annet lære fra innovasjonsprosessen som lå bak utviklingen av det moderne mobilnettet?

Øvrige hovedtalere under CIC2014 er

  • Olav Egil Ellevset - "Extraordinary crossings for the future"
  • Prof. Fred Glasser - Skottland "Environmentally friendly concrete structures"
  • Torleiv Maseng - "Wideband or narrow band? World championships in mobile radio in Paris 1986"
  • Dag Kavlie - "Centres for Research based Innovation"

På torsdag kveld blir vi vitne til en historisk prisseremoni der de beste innovasjonsprosjektene mottar CIC2014 award. Dette er en nyhet både her i Norge og internasjonalt og arrangøren håper at prisutdelingen starter en tradisjon der det norske betongmiljøet tar en ledende rolle. I alt er det nominert 11 prosjekter og det blir utgitt priser i 4 ulike temaer.

Nærmere 200 innovatører samles i tre dager på Hotel Royal Christiania i Oslo for å bringe frem sine erfaringer. Det blir en dynamisk konferanse for utveksling av ideer og resultater blant akademikere og brukere.