OBOS vil bygge boliger på Frysja

OBOS Nye Hjem har kjøpt en tomt på Frysja i Oslo med potensial for bygging av cirka 785 nye boliger.

Tomta, som har adresse Frysjaveien 40 og Kjelsåsveien 172 er i et planforslag som for tiden er til behandling foreslått regulert til 61500 kvm BRA bolig, 4000 kvm BRA næring og 1050 kvm BRA barnehage.

Kjøpet innebærer at OBOS nå eier 50 prosent av Frysjaparken Utvikling. Selger er Lier Eiendom AS som fortsatt vil eie 25 prosent av selskapet. Stor Oslo Eiendom er tilrettelegger av prosjektet og de resterende 25 prosentene skal tilveieskaffes av Stor Oslo Eiendom. Stor Oslo Eiendom får rollen som prosjektleder og daglig leder av det fremtidige utviklingsprosjektet.

– Vi er meget tilfreds med dette kjøpet. Vi snakker om et potensial for cirka 785 boliger, det vil si nesten halve Kværnerbyen, så dette er et stort og omfattende prosjekt også i OBOS-sammenheng, sier Kristoffer Eriksen i OBOS Nye Hjem.

Tomta ligger i et område som per dags dato er en blanding av bolig og næring, men som i forslaget til ny kommuneplan hovedsakelig vil bli transformert til et utpreget boligområde. Dette prosjektet vil i så fall være ett av de aller første boligprosjektene i området.

– Beliggenheten er helt fantasisk, med Marka og Maridalen som nærmeste nabo, samtidig som det er kort vei til flere offentlige transporttilbud. Det er svært gledelig at OBOS-medlemmene nå får førsterett til å kjøpe leilighet i en del av byen vi vet det er stor etterspørsel etter boliger, sier Eriksen.

Dersom alt går etter planen vil de første beboerne kunne flytte inn i de nye leilighetene første halvår 2018. Det blir blokkbebyggelse med leiligheter i alle størrelser.