Grandkvartalet

I Bryne sentrum har Jærentreprenør bygget Grandkvartalet som inneholder 18 leiligheter, et næringslokale og en parkeringsetasje.

Fakta

Sted: Bryne

Prosjekttype:
Nybygg, leiligheter + næring

Kontraktssum eks mva:
28 millioner kroner

Bruttoareal: 2.250 kvm

Tiltakshaver bolig:
Grand Prosjektering

Tiltakshaver næring: Sandtangen

Totalentreprenør: Jærentreprenør

Arkitekt: Bark Arkitekter

Rådgivere: RIB: Norconsult l RIV: Lie Ventilasjon l RIE: Simex l RIAku: Sinus l RIGeo: Grunnundersøkelser l RIBr: BrannCon l RIEnergi: SMI Energi & Miljø

Underentreprenører/leverandører: Grunnarbeider: Jærmaskin l Betongelementer: Hårr Betong l Betongsaging: Kays Betongsaging l Taktekking: Sandnes Tak l Dører og vindu: Time Aluminium l Blikken-
slager: Lie Blikk l Tømrer: TS Bygg-
tjenester l Innredning: HTH Midtbøe l Maler: Lund & Våland l Murer: Chem- Con l Rørlegger: Sig Halvorsen l Elektro: Simex l Ventilasjon: Lie Ventilasjon l Trykktesting: Multi-
consult l Branntetting: Lilleland l Lås og beslag: Låsgruppen l Heis: TKS Heis l Utomhusområder: Bjørns Hage og Anlegg

Grandkvartalet har tre etasjer med bolig, en med kombinert bolig og næring og en parkeringsetasje. Samlet areal er 2.250 kvadratmeter. Tiltakshaver for boligdelen er Grand Prosjektering AS, mens Sandtangen AS er tiltakshaver for nærings-delen. Bygget er tegnet av Bark Arkitekter AS og ført opp i totalentreprise av Jærentreprenør AS.

Kontraktssummen er cirka 28 millioner kroner. Byggestart var i september 2012, og bygget stod ferdig i april i år.

18 leiligheter
Prosjektleder Espen Woldstad i Jærentreprenør forteller at de 18 leilighetene er fra 50 til 60 kvadratmeter og har god standard.

– Kjøperne hadde muligheter for en del tilvalg. Alle leilighetene har balkonger eller terrasser. Ved hoved-inngangen er det er felles uteområde som er skjermet med lydglassvegger. Leilighetene har bredbånd med internett og kabel-TV, sier Woldstad.

I parkeringsetasjen er det biloppstillingsplasser for alle leilighetene og sportsboder. Gjesteparkering og parkering for næringslokalet er utenfor bygget. Teknisk rom er plassert i kjelleren. Næringslokalet er på 400 kvadratmeter og er ennå ikke utleid.

L-form
Grandkvartalet ligger på en skrånende tomt ved krysset mellom Arne Garborgs veg og Hetlandsgata. Tomten er på 1,1 mål og har stabile løsmasser i grunnen. Bygget er fundamentert direkte på løsmassene.

Bygget har L-form der den fløyen mot Hetlandsgata har en etasje mer enn fløyen mot Arne Garborgs veg. Bærende konstruksjon er i plasstøpt betong. Taket er flatt og består av stålplater, isolasjon og tekking. Fasaden består av malt betong med innslag av trekledning og sementbaserte plater.

Energiklasse A
Det er i snitt 40 cm isolasjon i taket og 25 cm i veggene. Vinduene har en U-verdi på 0,8. Det er lydabsorberende plater i himlingen i trappeoppgangen.

Grandkvartalet er prosjektert og ført opp etter Tek10. Opp-
varming skjer med konvektorer. Beregnet energibruk per kvadratmeter per år er 75 kWh, noe som plasserer Grand-kvartalet i energiklasse A. Bygget har balansert ventilasjon, og det er et aggregat i hver leilighet. Utenfor bygget er det nedgravde containere med nedkast for husholdningsavfall.

Espen Woldstad sier at trang tomt med lite riggplass har vært utfordrende. Byggingen er utført uten fraværsskader. Totalt har 30 personer vært med på å føre opp Grandkvartalet.



Flere prosjekter