Seaview

I Jåttåvågen har Kruse Smith Entreprenør AS fullført det siste av de fire blokkene i Seaview for Kruse Smith Kanalboligen AS.

Fakta

Sted: Jåttåvågen, Stavanger

Prosjekttype: Nybygg, bolig

Kontraktssum eks mva:
236 millioner kroner

Bruttoareal: 12.000 kvm

Tiltakshaver:
Kruse Smith Kanalboligen

Totalentreprenør:
Kruse Smith Entreprenør

Prosjektutvikling:
Ingeniør Per Arne Primstad

Arkitekt: Link Arkitektur

Rådgivere: RIB: Norconsult l RIAku og RIBr: Sweco

Underentreprenører/leverandører: Oppmåling: Rambøll Norge og Stitek l Ferdigbetong: Jærbetong l Stålarbeid: Hamre og SL Mekaniske l Taksikring: Infralogiq l Taktekking: Sandnes Tak l Fasade, alu og glass: Espai Sistemas, J Johnsen & Sønner og Rubicon l Fugearbeider: Fugespesialisten Torild Ueland l Ståldører: Port-Teknikk l Tømrer: TS Byggtjenester l Maler: Lund & Vaaland l Flislegger: Torstein Lund l Rørlegger: Sig Halvorsen l Elektro: Rønning Elektro l Ventilasjon: Energi & Miljø l Lås og beslag: Marvik Service l Kjøkken, bad og garderobe: HTH Kjøkkenforum l Heiser: Thyssen Krupp Elevator l Webkamera: OXBlue Corporation l Fasadeplater (Trespa): Vink Norway

Prosjektleder Kenneth Oftedal i Kruse Smith Entreprenør forteller at Seaview består av fire blokker med 116 leiligheter. Samlet areal er cirka 12.000 kvadratmeter. Tiltakshaver er Kruse Smith Kanalboligen. Byggene er tegnet av Link Arkitektur AS og er ført opp i totalentreprise. Kontrakts-summen er 236 millioner kroner eks mva. Byggestart var i februar 2012. siste blokk har nylig hatt innflytting.

70 til 200 kvadratmeter
Alle fire blokkene har åtte etasjer. De 120 leilighetene varierer fra 70 til 200 kvadratmeter og har høy standard. Alle leilighetene har innglassede balkonger som kan åpnes. Fra bal-
kongene er det atkomst til private svalganger. Solfor-holdene er meget gode. Alle leilighetene har livsløps-standard. To leiligheter kan leies av beboere eller gjester. Mellom og på nordsiden av blokkene er det felles ute-
arealer med lekeplass, sittegrupper, beplantning og belysning. I parkerings-kjelleren har alle leilighetene biloppstillingsplass. Viking Stadion og cirka 25 butikker ligger et par hundre meter fra Seaview.

Plasstøpt betong
Tomten i Jåttåvågen er cirka 2.913 mål. Byggene står på dekket til et parkeringsanlegg på 10.000 kvadratmeter. Anleggsleder Roger Halle i Kruse Smith Entreprenør forteller at bunnplaten i parkeringsanlegget står på 286 stålkjernepeler som er inntil 28 meter lange. Parkeringskjelleren er støpt vanntett.

Blokkene er tilnærmet rektangulære. Bærende konstruksjon er i plasstøpt betong. Leilighetene mot nord ligger en halv etasje lavere enn leilighetene mot sør, noe som gjorde at det bare var mulig å støpe en halv etasje om gangen. Trappe- og heishus er glidestøpte. Takene er flate, isolerte og tekket med takbelegg. Fasadene har rødbrune (Sienna Brown) plater av høytrykkslaminat og prefabrikkerte, perforerte plater av aluminium. Trespa-fasadeplatene er levert av VINK Norway.

Leilighetene har parkett på gulv og flislagte baderom. Utsikten er flott. Det er mulig å se Ryfylke, Stavanger og Sandnes.

Innredet fra toppen
Kenneth Oftedal sier at taket ble tekket før innredning startet og at innredning skjedde fra åttende etasje og nedover. Vinduene er i tre med beslag av aluminium. Svalgangsløsningen gjør det enkelt å utføre vedlikehold på fasaden. Det er lyddempende plater i himling i trapperommene.

Seaview er prosjektert og ført opp etter Tek07. Oppvarming skjer med konvektorer, basert på fjernvarme. Leilighetene har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det er aggregat i hver leilighet. Beregnet energibruk per kvadratmeter per år er 116 kWh, noe som plasserer Seaview i energiklasse C. Alle blokkene er fullsprinklet. Skap på kjøkken og soverom når opptil himling. Utenfor blokk D er det nedkast for husholdningssøppel, fordelt på bioavfall, papir/papp og restavfall.

Krevende etasjeløsning
Kenneth Oftedal sier at konstruksjonen der etasjene mot sør ligger en halv etasje over etasjene mot nord var krevende under bygging.

– Vi måtte støpe en halv etasje om gangen. Konstruksjonen gjør at heisene har utgang i hver ende, sier Oftedal.

Da aktiviteten var på topp var 100 personer med på byggingen. Prosjektet er fullført uten fraværsskader.

Dyp fasade
Sivilarkitekt Simon Ell i Link Arkitektur forteller at Seaview nyter godt av den vakre tettheten mellom fjord og turområder men ligger likevel i Stavangers raskest voksende nye urbane område.

– Vi har svart på den urbane tettheten med svalganger mot nord og sør fra tredje etasje oppover. Disse skjermer for innsyn og skaper privathet, sier Simon Ell.

– Den eksterne kledningen av perforerte metallplater dekker hele bygningen og skaper en effekt av en dyp fasade, som danner en mellomsone mellom inne og ute. Klimaveggen er kledd med varmbrune fasadeplater. De to fasadene danner et tredimen-sjonalt spill mellom åpenhet/transparens og skjerming/privathet. Man får utsikt fra alle enheter mot nabolaget og naturen/utsikten, samtidig som privatlivet ivaretas. Platene er falset for å danne rekkverk og gir stabilitet. Innfestingen til platene er svart for å være minst mulig synlig både innen- og utenfra, sier Simon Ell.

Hver etasje er todelt med en høydeforskjell på en meter, en to-
nivå løsning med trapperom og heis som bindeledd. Denne to-
nivå løsningen har flere fordeler. Den reduserer fellesarealet og gir eksklusivitet ved to leiligheter per repos, noe som er med å skape tilhørighet og trygghet. Gjennom to-nivå løsningen blir første etasje mot sør løftet med 1,5 meter.

En felles parkeringskjeller med innkjørsel i første blokk inne-
holder parkeringsplasser og boder.


Flere prosjekter