Arkivfoto

Intensiv arbeidsuke på Fellesprosjektet

I tidsrommet fra fredag 13. juni kl. 03.00 og fram til onsdag 18. juni klokken 04.30 vil det pågå mye arbeider på Fellesprosjektet.

I arbeidsperioden gjøres ulike arbeider langs hele jernbanelinja mellom Minnesund og Espa. Selv om persontogene er innstilt i arbeidsperioden, blir det kjørt med arbeidstog mellom Eidsvoll stasjon og Espa. Onsdag 18. juni tas rundt 800 meter med ny Dovrebane i bruk fra Morstua og nordover, melder vegvesen.no.

Følgende arbeid skal gjøres i den arbeidsintensive perioden:

Fra Minnesund til Morskogen

Mellom Dorr og Tunneltoppen vil det pågå døgnkontinuerlige arbeider fra og med fredag 13.06 klokken 03:00 til tirsdag 17.06 på kvelden. Det skal borres og graves for å gjøre plass til fundamenter. Det vil også pågå sprenginger og masseflytting i området rett sør for Tunneltoppen (Molykkja) Dette arbeidet følger i all hovedsak normal arbeidstid for prosjektet fra klokken 07:00 - 20:00.

Mellom Tunneltoppen og Splitten bru vil det pågå sprenginger og masseflytting fra og med fredag 13.06 om morgenen til tirsdag 17.06 om kvelden. Dette arbeidet følger i all hovedsak normal arbeidstid for prosjektet fra klokken 07.00 – 20.00. Rundt Gunhildkleiva vil det pågå døgnkontinuerlig arbeid med graving og massetransport fra fredag morgen til og med tirsdag kveld. Det skal i tillegg etableres to stikkrenner på Korslundsletta, rett nord for planovergangen på Korslund og på Gunhildkleiva. Dette arbeidet starter mandag den 16.06 ca. klokken 07:00 og vil pågå kontinuerlig frem til tirsdag kveld.

Fra Morskogen til Strandlykkja

Ved Skrårudfyllinga skal det bores og graves for fundamenter og stikkrenner. Det skal også fylles nær spor. Arbeidet starter fredag 13. juni klokken 03.00 og vil pågå i 24 timer. Noe anleggsstøy må påberegnes. Mellom Skrårud og Morstuatunnelen skal det borres og graves i samme tidsperiode.

Ved Morstua skal det gjøres en rekke arbeider for ny Dovrebane med blant annet rivning av gamle kjøreledninger og spor, pukkfylling og sveising. Onsdag 18. juni tas rundt 800 meter med ny Dovrebane i bruk fra Morstua og nordover.

Fra Strandlykkja til Espa

På Strandlykkja og noen hundre meter nordover skal Hæhre renske fjell, borre, sprenge og transportere masser. Hæhre arbeider i tidsrommet fra klokken 07.00 til 21.00 i uke 24 og 25. Det blir ingen nattarbeider og dette gjelder også i helgen.