Belgisk fotballstadion til topps i stor gipsfest

Belgia stakk av med den gjeveste prisen da Saint-Gobain arrangerte den niende globale gipskonkurransen i Berlin denne helgen. Norske Jærmester var med og kjempet om de prestisjetunge prisene.

Odd Rune Røyland (til venstre) og Rolf Skrettingland i Jærmester.

KAA Gents nye fotballstadion i Belgia og entreprenør Genisol stakk av med Saint-Gobains Grand Prix for gips da byggevaregiganten delte ut 14 priser til de beste gipsprosjektene på verdensbasis denne helgen.

Vinnerprosjektet var i kategorien for kommersielle bygg. Den nye presidentprisen, et prosjekt håndplukket av Saint-Gobains president for gipsaktivitet, Claude-Alain Tardy, ble Mafraq sykehus i Abu Dhabi, som var nominert i kategorien for segmentløsninger.

Mester i gips

I boligkategorien var blant andre norske Jærmester og prosjektet Sandvedparken Terrasse.

Vinner i kategorien ble Spania, med prosjektet Marsian resistence, men det norske prosjektet har også imponert juryen. På Saint-Gobains hjemmesider prises prosjektet for godt samarbeid mellom entreprenørene, god planlegging og gode materialvalg og -bruk.

Prosjektet, som er et boligprosjekt i Sandnes, er en totalentreprise av SV Betong. Tømrer på prosjektet, Jærmester var nominert til Saint-Gobain-prisen i stor grad for god bruk av gipsprodukter.

– Jeg vil si at dette nok er det beste prosjektet som er igangsatt i Sandnes. Det har vært en gjennomgående høy standard og lettsolgte leiligheter, forteller daglig leder Rolf Skrettingland i Jærmester.

Produktfokus

Skrettingland tror lojal og innovativ bruk av Gyprocs produkter i prosjektet har vært sentralt for nominasjonen.

– Vi har vært kjempetidlig ute med å ta i bruk nye produkter, og har også hatt andre entreprenører fra rundt om i ladet på prosjektet for å se hvordan det gjøres. Vi har merket at reklamasjonskostnadene drastisk har gått ned, sier han.

Jærmester har også innført praksis med å kun bruke 90 centimeter brede gipsplater heller enn 120 centimeters plater, for å bedre arbeidsvilkårene for de ansatte.

– Det koster litt ekstra, men vi får det igjen på HMS, sier Skrettingland

– Og det kan vi ikke måle i penger, supplerer anleggsleder på Sandvedparken Terrasse, Odd Rune Røyland.