Arbeid stanser både tog og T-bane i pinsen

 I pinsehelgen skal både T-banespor og togsystem gjennom oppgradering i Oslo. Reisende henvises til buss for tog – og til andre transportmidler på banestrekningen Majorstuen-Stortinget.

Sporveien utfører vedlikeholdsarbeid i T-banetunnelen både i pinsehelgen og helgen 14.-15. juni.

– For alternative reiseforslag gjør et søk i reiseplanleggeren. Se også linjekart for T-banen med alternative buss- og trikkelinjer. Bysykkel kan kanskje også være et alternativ? heter det i en melding fra Ruter.

Både NSB og Flytoget må sette inn busser når Jernbaneverket stenger sporene gjennom Oslo på grunn av arbeider i deler av pinsen. Også på Jærbanen og Østfoldbanen blir det arbeider.

På Oslo sentralstasjon skal Jernbaneverket kontrollere kontaktledninger, mens det blant annet blir bytte av skjøter og skinnestykker mellom Asker og Sandvika.

NSB setter inn buss for tog, i tillegg til at reisende henvises til T-banen på strekninger i Oslo.

– Bussen bruker normalt lengre tid enn toget, men vi ber likevel passasjerer møte opp i henhold til ordinær rutetabell, lyder oppfordringen.

Flytoget setter inn busser og ber sine reisende beregne 20 minutter ekstra reisetid til Oslo lufthavn fra Drammen, Asker, Sandvika, Lysaker og Skøyen.

På Jærbanen pågår arbeidene fra rett før midnatt natt til lørdag til mandag formiddag – og det blir buss for tog, opplyser NSB.