Klarsignal for Harstadpakken

Fredag 6. juni fikk Kongen i statsråd forelagt proposisjon om utbygging og finansiering av Harstadpakken.

- Harstad kan se fram til omfattende forbedringer på vegnettet i løpet av årene som kommer. Samtidig har regjeringen foreslått en betydelig bompengereduksjon for vegpakke Harstad og åpner for å gå i dialog med lokale myndigheter om å endre bompengeopplegget fra tovegs- til envegs innkreving, blant annet for å redusere innkrevingskostnadene, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, i forbindelse med et forslag om utbygging og finansiering av vegprosjekt og tiltak i Harstad kommune i Troms.

Regionvegsjef Torbjørn Naimak er glad for at proposisjonen er lagt fram.

– Vi er fornøyd med at Harstadpakken endelig kommer. Forutsatt Stortingets godkjenning betyr dette at vi kan komme i gang med utbyggingen av det som blir et samferdselsløft for alle trafikanter i Harstad, sier Naimak.

Første delprosjekt i Harstadpakken ble startet allerede i desember 2013, da Harstad kommune begynte å lage fortau langs deler av St. Olavs gate.

Når proposisjonen blir godkjent kan prosjektleder Hans Arne Haugland gå i gang med resten av prosjektet, og første kontrakt som lyses ut blir bygging av rundkjøring i Kanebogenkrysset.

- Vi tar sikte på å lyse ut kontrakten i august, og at byggearbeidet starter opp i løpet av november.

Proposisjonen skal nå behandles av Stortinget, som tar den endelige beslutningen.