Forventninger til NBBLs boligkonferanse

- Vi gleder oss, og det ser ut til at vi kommer til å bli enda flere enn i fjor, sier adm. direktør i NBBL Thor Eek.

Eek som kommer til å etterlyse modige politikere med mål om økt boligbygging, etterfølges blant andre av statsråd Jan Tore Sanner, sosiolog Kjetil Rolness og konsernsjef Rune Bjerke.

Det blir også en paneldebatt der statsråd Sanner deltar sammen med Helga Pedersen (Ap), Bård Vegar Solhjell (Sv) og Knut Arild Hareide (Krf).

Mer enn gode intensjoner

NBBL-sjefen ser fram til en spennende dag, med vekt på de gode løsningene.

- Hvordan bygge nok boliger som er etterspurt i markedet? Det er noe som hele bolig- og byggebransjen er opptatt av, sier Eek. Han vet godt at det er enklere sagt enn gjort.

- Jeg opplever at de aller fleste politikere er enig i at løsningen er flere boliger, men veien fram er oftest brolagt med gode intensjoner og lite politisk handling, mener Eek. Likevel har han håp om endring.

- Statsråd Sanner og hans kommunal- og moderniseringsdepartement har vist initiativ til å la boligbygging veie tyngst i enkelte arealplansaker. Det er nettopp det dette handler om: Å tørre å ta noen valg der interessemotsetningene er sterke. Det er viktig å sørge for at boligbyggingen henger sammen med befolkningsutviklingen og flyttestrømmen inn til de største byene.

Forventer forslag fra departementet

Eek ser fram til statsrådens innlegg og deltagelse i paneldebatten, og har forventninger om at statsråden vil annonsere konkrete endringer som gjør det enklere å legge til rette for økt boligbygging.

Som opposisjonspolitiker var Sanner opptatt av handling og ønsket flere endringer dersom Høyre kom til regjeringsmakten.

-Nå er det på tide at regjeringspartiene følger opp tidligere signaler på det boligpolitiske området. Her tenker vi blant annet på større grad av samordnet bolig- areal- og transportplanlegging mellom kommune og stat. Dette vil ikke minst innebære utviklingen av forpliktende infrastrukturavtaler mellom kommune og stat, framholder Eek.