Solberg: – Nøkternt og fint budsjett

Statsminister Erna Solberg (H) mener hun har fått gjennom ett av de billigste reviderte nasjonalbudsjettene en mindretallsregjering har fått til på 20 år.

– Jeg synes det er et bra revidert budsjett. Vi la et nøkternt revidert budsjett med små endringer fram for Stortinget, og vi har fått et ganske nøkternt budsjett tilbake, sier Solberg til NTB.

Statsministeren er i Normandie for å være med på D-dagsmarkeringene. Høyre-politikeren mener budsjettet slettes ikke ble for dyrt selv om hun måtte få med seg KrF og Venstres stemmer.

– Hva måtte dere gå med på?

– Det var noen saker vi i og for seg ikke var uvillige til å gå med på, men der vi kanskje hadde en annen prosess. For eksempel barnehager, der vi ville ha en dialogrunde med KS og få et nytt system, men heller ikke har store problemer med at man nå ønsker å gjøre det raskere, sier Solberg.

– Det er vel for en mindretallsregjering, og hvis man ser de siste 20 årene, sannsynligvis ett av de billigste reviderte nasjonalbudsjettene vi har hatt, sier Solberg.

– Men du kommer ikke ut av en behandling i Stortinget uten å bruke litt mer penger og måtte gjøre det på en litt annen måte når du er i mindretallsregjering, sier statsministeren.