Allan Lavén (Prologis Nordic Region) og Rolf Hansteen (Bergmoen).

Prologis skal utvikle 150.000 kvm på Gardermoen

Prologis, et av verdens største selskap innen logistikkeiendom, og Bergmoen, eiendomsutvikler og tomteeier i Gardermoen Business Park, kunngjør i dag et strategisk samarbeid.

Sammen skal de videreutvikle Gardermoen Business Park, og planlegger å bygge til sammen 150 000 kvadratmeter lager i området.

Samarbeidet vil markedsføres under navnet Prologis Gardemoen Logistics Park, og vil være sentralt lokalisert i Gardermoen Business Park. Med direkte tilknytning til E6 og Oslo Lufthavn Gardermoen gir det næringsparken et godt utgangspunkt for videre distribusjon ut i Europa.

Bergmoen kontrollerer allerede et tomteareal på 900 000 kvadratmeter i Gardermoen Business Park. Næringsparken har et samlet areal på ca. 5000 dekar, og består hovedsakelig av hoteller med konferansefasiliteter samt lager- og logistikkbedrifter. Foreløpig er ti prosent av det totale arealet utviklet i Gardermoen Business Park. Prologis Gardemoen Logistics Park har som mål å utvikle 150 000 kvadratmeter lager- og distribusjonsbygg.

Med utgangspunkt i eiendommens beliggenhet, vareflyten i området samt kundens behov for effektivisering i alle ledd, anser vi Gardermoen Business Park til å ha det riktige utgangspunktet for utvikling av effektive logistikk- og distribusjonsanlegg. Avtalen med Bergmoen gir oss samtidig en unik mulighet til å etablere en logistikkpark i et allerede etablert næringsområde, nær Oslo Lufthavn Gardermoen, sier Allan Lavén, first vice president, Prologis Nordic.

- Samarbeidet med Prologis vil bidra til å styrke oss ytterligere i videreutviklingen av Gardermoen Business Park. Flere aktører innen logistikk- og distribusjon er allerede etablert i næringsparken, i tillegg til kontorbygg og hoteller med konferansefasiliteter. Etableringen av Prologis Gardemoen Logistics Park vil være en viktig faktor i den videre utviklingen av næringsparken. Kompetansen Prologis bringer inn i samarbeidet gjør at vi kan møte kundens krav til høyteknologiske og effektive logistikkbygg, god infrastruktur og beliggenhet til andre virksomheter og tjenester, sier Rolf Hansteen, administrerende direktør Bergmoen AS.