420 kV-ledning mellom Sauda og Liastøen. Foto: Johan Wildhagen, Norsk design- og arkitektursenter.

Viser 100 byggeprosjekter i DogAs største utstilling noensinne

10. juni åpner Norsk design- og arkitektursenter årets hovedutstilling "Arbeid pågår! Fellesskapets arkitektur og landskap". Utstillingen skal stå i 4 måneder.

Utstillingen som åpner på DogA Norsk design- og arkitektursenter, er den største utstillingen på sentret noensinne. Den portretterer drøyt 100 norske byggeprosjekter.

Utstillingen er et samarbeid med de viktigste statlige aktørene innen bygg og anlegg, nemlig Statsbygg, Avinor, Statens Vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket og NVE.

Det vises også anlegg fra Rom Eiendom og Helsebygg Midt-Norge.

Utstillingen belyser hvordan staten bygger rammene for hverdagslivet til folk flest i det norske samfunnet, gjennom bygging av alt fra jernbanestasjoner til sykehus, fengsler, riksveier, fiskerihavner, skredvoller og mye, mye mer. Dette arbeidet er viktig for samfunnet og enkeltmennesket, både når det gjelder utviklingen av godt bymiljø, reduksjon av klimagassutslipp, og bevaring av natur og landskap.

Viktigste statlige prosjekter

- Sammen med våre samarbeidspartnere har vi plukket ut det vi mener er de viktigste statlige prosjektene og satsningene som bidrar til å skape gode hverdagsomgivelser, og som åpner opp før løsninger på viktige utfordringer. Utstillingen er påminnelse om betydningen av en bevisst politikk rundt utviklingen av våre felles fysiske omgivelser, skriver Norsk design- og arkitektursenter i en pressemelding.

Spektakulær utstillingsarkitektur

Utstillingsarkitekturen er spektakulær og utviklet av det kjente norske kontoret Haugen/Zohar arkitekter. De har omdannet Hallen til en storslagen ”byggeplass” ved å fylle den fra gulv til tak (takhøyden er 8 meter) med stillaselementer. En labyrintisk passasje leder publikum gjennom de forskjellige avdelingene.

Utstillingen åpnes 10. juni kl. 17.00 av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.