Prosjektleder/rådgiver av statlige leieavtaler

Statsbygg er Norges største eiendomsaktør i sivil sektor med en eiendomsportefølje på over 2,7 millioner kvadratmeter til en verdi av 32 milliarder kroner. Statsbygg har en omsetning på 3,6 milliarder kroner og investerer for 3 milliarder kroner i nye bygg.

Statsbygg har 860 ansatte, hovedkontor i Byporten i Oslo og fem regionkontorer. Statsbygg er byggherre for statlige byggeprosjekter, drifter og forvalter nasjonale eiendommer og driver steds- og byutvikling.

Statsbygg er en inkluderende arbeidslivsbedrift (IA), og har som mål å gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres spesielt til å søke stillingen. Vi vil tilrettelegge for kandidater med spesielle behov forutsatt at krav til kvalifikasjoner og egnethet er oppfylt.

FirmaStatsbygg
FylkeOslo
Søknadsfrist15.06.2014

 Prosjektleder/rådgiver av statlige leieavtaler - Vil du bidra til at staten fremstår som en profesjonell leietaker? - Statsbygg hovedkontor

Statsbyggs Strategi- og utviklingsavdeling har ansvaret for strategisk utvikling av Statsbyggs tjenesteområder, utvikling av leveranser som krever særlige satsinger og bistand til statlige virksomheter med leieforhold i det private eiendomsmarkedet. Avdelingen består av stab og fem seksjoner; Plan, Nytt regjeringskvartal, Forskning og miljø, Rådgiving og Virksomhetsstyring.

Rådgivningsseksjonen har ansvaret for å bistå statlige virksomheter ved endrede lokalbehov, og i deres leieforhold. I rådgivningsoppdragene bistår vi statlige virksomheter med identifisering og konkretisering av behov, søk i markedet, forhandlinger og oppfølging av leieforhold. Seksjonen har utviklet verktøy og enhetlig kvalitetsstyringssystem til bruk ved rådgivingsprosjekter, og videreutvikler sine ytelser kontinuerlig.

Fysiske rammer har stor innvirkning på effektivitet og trivsel, samtidig som anskaffelse av lokaler – enten gjennom nybygging eller leie – er en stor innsatsfaktor for virksomhetene. Statsbyggs rådgivingsseksjon baserer sin bistand på tett samarbeid med de statlige oppdragsgiverne. Effektiv analyse av eksisterende og fremtidige behov og forpliktelser gir muligheter til å identifisere hva som skaper størst mulig verdi for kunden - og dermed også for staten og samfunnet.

Statsbygg er statens sentrale rådgiver ved spørsmål knyttet til lokalbruk, og bidrar til å implementere statens politikk innenfor miljø, universell utforming og seriøsitet i statens leieforhold. I tillegg til forvalter- og byggherretjenester bidrar Statsbygg til at staten opererer som en profesjonell forhandler og leietaker i det private eiendomsmarkedet

Til Rådgivningsseksjonen søker vi etter forhandlingsvante prosjektledere med enten økonomi- bygg- eller eiendomsfaglig bakgrunn. Prosjektlederen har et selvstendig ansvar for sine rådgivingsprosjekter. Dette omfatter planlegging, styring og rapportering av fremdrift og avvik. Prosjektlederen fungerer som en viktig støttespiller for Statsbyggs kunder. Vedkommende må kunne foreta selvstendige vurderinger av forretningsmessige problemstillinger og kunne gjennomføre prosjekter i henhold til avtalte rammebetingelser. Det er viktig at prosjektlederen kommuniserer godt med både prosjektgruppen og oppdragsgiver.

Arbeidsoppgaver

  • Bistå i anskaffelse og utvikling av beslutningsgrunnlag knyttet til endrede lokalbehov
  • Bistå i forhandlinger med kommersielle tilbydere i eiendomsmarkedet
  • Utarbeide helhetlige løsningsforslag for å dekke kundens behov og etterleve statens føringer
  • Aktivt formidle nytteverdien av bistanden i markedet
  • Bidra til å styrke rådgivningstjenestens posisjon

Kvalifikasjoner

  • Utdannelse på masternivå, fortrinnsvis innen næringsmegling, økonomi eller byggfag
  • Erfaring med forhandlinger av leiekontrakter innen næringseiendom
  • Fordel med erfaring fra offentlige anskaffelser
  • Svært god muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk

Personlige egenskaper

  • Relasjonsbygger med sterkt kundefokus
  • Gode strategiske og analytiske evner
  • God forretnings- og kommersiell forståelse
  • Kreativ og løsningsorientert
  • God gjennomføringsevne
  • Gode samarbeidsevner

Vi tilbyr

  • Spennende og utfordrende oppgaver for en av Norges mest profesjonelle eiendomsaktører
  • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling
  • Fleksibel arbeidstidsordning
  • Støtteordninger for trening og eget bedriftsidrettslag

Gjennom Statens pensjonskasse får du gode pensjons- og forsikringsordninger, samt tilbud om boliglån til gunstig rente.

Stillingen avlønnes i ltr. 66 - 79, for tiden fra kr 569.700,- til kr 756.500,-, i st. kode 1364 seniorrådgiver.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med innvandrerbakgrunn og personer med tilretteleggingsbehov.

Søk stilling

  Kontaktinfo: Marit Roheim, avdelingsdirektør (+47) 994 81 000

Vis flere stillinger: