Otta Sag tar grep for fremtiden

Otta Sag og Høvleri AS har besluttet å avvikle saging av tømmer og satser videre på foredling, hovedsaklig gjennom høvling og impregnering.

- Bedriften har en betydelig og god kundemasse som skal betjenes like bra i fremtiden. Dette gir bedre og sikrere økonomi og større trygghet for ansatte og eiere, heter det i en melding fra selskapet-

- I ettertid kan man fastslå at investeringen i ny saglinje i 2007 var basert på eksterne forutsetninger som viste seg ikke å holde. Planen den gang var å fortsette og hente tilleggsvolum med tømmer utenfor nærområdet. Utviklingen av marginer i bransjen har medført at for lange transportavstander ikke er bærekraftig og saga har dermed fått for dårlig utnyttelse. Representanter for skogbruket har i flere omganger sett på muligheter for å få frem nok tømmer i tilstrekkelig nærhet. Det ser ikke ut til å være muligheter for å få stor nok og stabil tømmertilgang til at saglinja skal bli lønnsom. Anlegget har for stor kapasitet og for høy kostnad i forhold til råstoffgrunnlaget, sier daglig lederTrond Kalstad i Otta Sag og Høvleri AS.

- Eierne har nå en mulighet til å avhende utstyret for skurlastproduksjon på en økonomisk forsvarlig måte og har tatt det valget for å sikre øvrig drift, heter det i meldingen.

Stopp i saging av tømmer vil berøre noen arbeidsplasser, men eiere og ledelse har stor tro på ny aktivitet i lokalene som etter hvert blir frigjort og videreutvikling av tomten i Otta sentrum.