Statssekretær Bård Hoksrud vil ha fire felt mellom Kristiansand og Stavanger.

Planlegger fire felt fra Stavanger til Kristiansand

Regjeringen lover å planlegge for fire felts motorvei  mellom Ålgård og Kristiansand.

Det melder Stavanger Aftenblad mandag.

Det var under et stormøte om E 39 i Lyngdal statssekretær Bård Hoksrud i Samferdselsdepartementet ryddet all tvil rundt  hovedfartsåren mellom Kristiansand og Stavanger av veien.

- Vi bekreftet i dag at vi ønsker å planlegge for fullt med fire felt mellom Kristiansand og Stavanger, sier Hoksrud til Aftenbladet.

Arbeidet er allerede satt i gang. Men ifølge Aftenbladet kan ikke Hoksrud garantere for at det blir bygget ut med fire felt i én og samme sleng.

- Når du bygger fra Kristiansand og nordover vil sannsynligvis trafikkveksten blir større enn beregnet i dag. Da er det dumt å planlegge for to felt på deler av strekningen når vi likevel kan bygge ut fire felt, sier han.

Men bompengene blir ikke borte.

- Jeg skulle gjerne sagt at vi får til dette uten bompenger. Det blir nok dessverre ikke borte, men heldigvis blir det billigere for bilistene enn det kunne ha blitt. Regjeringen jobber for å redusere bompengeandelen, sier Hoksrud til avisen.

Prislappen for realisering av en slik firefeltsstrekning er ukjent, men E39-strekningene Ålgård-Sandved og Ålgård-Lyngdal skal ifølge Aftenbladet tidligere ha blitt beregnet til å koste henholdsvis 3,2 milliarder og 8,2 milliarder kroner.