Mari-Anne Mørk i Norwegian Green Building Council (fra venstre), Per Ola Ulseth i Powerhouse, Carl Henrik Borchsenius i Norsk Eiendom, Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg/GAS2014, Birgit Rusten i FutureBuilt, Anders Bredesen i Norwegian Green Building Council, Erik Hammer i Grønn Byggallianse og Unni Larsen i Smart City Bærum. Foto Trond Joelson

Inviterer til grønn byggkonferanse

Bygg Reis Deg og bransjens beste miljøaktører inviterer i september til skandinavisk bygg- og eiendomskonferanse med blant andre Jan Tore Sanner på talestolen.

Det skriver Bygg Reis Deg i en pressemelding mandag.

Tirsdag 23. september og onsdag 24. september 2014 skal Oslo Spektrum være arena for grønn innovasjon i bygg og eiendom. Green Arena Scandinavia er en kongress som skal fylle gulvet med 70 utstillere og et konferanseprogram med foredragsholdere fra inn- og utland. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er et av konferansens trekkplastre, og åpner kongressens dag to i Spektrum.

Ny møteplass

Bak arrangementet står Bygg Reis Deg sammen med bygge- og eiendomsnæringens grønne organisasjoner; Norwegian Green Building Council, Grønn Byggallianse, Norsk Eiendom, SmartCity Bærum, FutureBuilt og Powerhouse.

– Vi presenterer et konferanse- og utstillingskonsept som er tenkt arrangert hvert annet år, i mellomåret hvor vi ikke arrangerer Bygg Reis Deg på Lillestrøm, sier administrerende direktør Halvard Gavelstad i pressemeldingen.

– Oslo Spektrum er skreddersydd for et slikt arrangement, som vi satser på vil bli den nye møteplassen for alle som arbeider med fremtidsrettete investeringer, teknologiutvikling, prosjektering og bygging av grønne og smarte bygg, fremholder Gavelstad.

Konferansen vil først og fremst henvende seg til aktører fra bygge- og eiendomsnæringen, entreprenører, planleggere, arkitekter, politikere og offentlige etater, miljøorganisasjoner, samt offentlige og private byggherrer, heter det i pressemeldingen.

Effektiv nettverksbygging

Konseptet er bygget opp med inspirasjon av en internasjonal trend hvor utstilling og konferanser integreres. Konferanseprogrammet er bygget opp med korte moduler, og utstillingen med standardiserte stands, hvilket betyr at utstillerne kan flytte rett inn uten ekstrakostnader, skriver Bygg Reis Deg.

– Green Arena Scandinavia handler mest om å bygge og forsterke nettverk mellom aktører i bygge- og eiendomsnæringen. Visjonen er at dette skal være møteplassen der byggherrer og leverandører inspireres til å skape en grønnere, smartere og mer produktiv byggenæring, sier Gavelstad.