Leder for energi og miljø, dr. ing. Sigrid Strand-Hanssen og HMS-sjef i NCC Construction Anlegg, Morten Larsen. Foto: NCC

NCC huser internasjonalt miljøsertifiseringsprogram

4. og 5. juni vil NCC være vertskap for CEEQUAL-kurs i Norge. CEEQUAL er verdensledende miljøsertifiseringsprogram for anleggsprosjekter.

Det skriver NCC i en pressemelding mandag.

– Norge står overfor store infrastrukturprosjekter, og et internasjonalt anerkjent sertifiseringsprogram vil bidra til at de løsningene vi velger, er bærekraftige og påvirker mennesker, dyr og naturen i minst mulig grad. Høy miljøkompetanse gir oss et konkurransefortrinn, uttaler konstituert regiondirektør, Rune Halvorsen i NCC Construction.

God nabo

I Sverige har man, ifølge pressemeldingen kommet lengre enn vi har her til lands på miljøsertifisering. NCC skriver at med det BREEAM-arbeidet som blant andre NCC har gjort i Norge, kan vi også følge godt med i utviklingen.

– I vårt naboland har de aller fleste nye store byggprosjekter ambisiøse miljøambisjoner, og CEEQUAL blir brukt på stadig flere infrastrukturprosjekter, sier leder for energi og miljø, dr. ing. Sigrid Strand-Hanssen i NCC Construction.

Bærekraftighet sentralt

Miljøsertifiseringsprogrammet CEEQUAL er, ifølge pressemeldingen fra NCC, et viktig verktøy både i planleggingen og gjennomføringen av infrastrukturprosjekter. Målsettingen med verktøyet er at byggherre og entreprenør skal lykkes med løsninger som gir bærekraftige gevinster med tanke på både miljø og samfunn.

– Godt miljøarbeid handler om god planlegging og kompetanse til å gjennomføre. CEEQUAL er en systematisk tilnærming, som bidrar til at sentrale beslutninger tas på riktig tid i planleggingen. I prosjektgjennomføringen gir CEEQUAL råd og veiledning på sentrale spørsmål, sier Strand-Hanssen.

Kurset, som avholdes i NCCs lokaler i Østensjøveien 27 4.-5. juni, vil være åpent for alle som ønsker å delta.