Etter den vellykkede storutbyggingen på Øya i Trondheim, blir Helsebygg en kompetanseenhet med ansvar for å planlegge og gjennomføre sykehusprosjekt i hele Helse Midt-Norge. (Foto: Helse Midt-Norge)

Ny rolle for Helsebygg Midt-Norge

Helsebygg Midt-Norge er fra 1. juni en kompetanseenhet under regionforetakets avdeling for eierstyring - med ansvar for å planlegge og gjennomføre sykehusprosjekt, fra idéfase til fullføring.

I beskrivelsen av Helsebyggs arbeidsoppgaver heter det at enheten skal "ivareta byggherreoppgaver på vegne av, og på oppdrag fra, helseforetakene i regionen."

Helsebygg skal ellers sørge sørge for utvikling av prosjektstyringssystem som sikrer økonomi-, kvalitets- og fremdriftsstyring i byggeprosjektene.

Samtidig får organisasjonen en rådgivende rolle og ansvar for kompetanseutvikling- og formidling/opplæring i helseregionen.

I tillegg kan Helsedbygg bli tillagt "strategiske oppgaver knyttet til bygg- og eiendomsutviklingen på regionalt nivå," skriver Helse Midt-Norge. Dette spørsmålet er under vurdering og blir avgjort i løpet av året.

I dag har Helsebygg Midt-Norge i underkant av 20 faste medarbeidere, og inntil videre beholder organisasjonen sinen brakkekontorer på St. Olavs Hospital.