– Vår strategi er å levere kompetansehevende rådgivning, effektiv logistikk og et bredt spekter av tjenester på ett sted sier, sier adm. dir. Asbjørn Vennebo i Optimera.

Optimera åpner nytt proffsenter og logistikklager i Trondheim

Mandag 2. juni åpner Optimera nytt proffsenter og logistikklager på Sandmoen i Trondheim.

Anlegget er på totalt 6.100 kvadratmeter og blir et av Norges største proffsentre for byggevarer. Det vil ha flere felles fasiliteter og samarbeid med Brødrene Dahl sitt nye VVS-senter like ved.

Optim era proffsenter på Sandmoen blir forbeholdt entreprenører, byggmestre, håndverkere og andre proffkunder. Selskapet oppgraderer også sitt eksisterende proffsenter ved Omkjøringsveien i Trondheim, og blir dermed å finne på begge sider av byen.

– Bygninger blir stadig mer komplekse både når det gjelder arkitektur og tekniske løsninger. Vår strategi er å levere kompetansehevende rådgiv ning, effektiv logistikk og et bredt spekter av tjenester på ett sted. Proffsenteret vil tilby et bredt spekter av byggevarer og samtidig fungere som idésenter for kundene, ikke minst i forhold til energi- og miljøvennlige løsninger, sier adm. dir. Asbjørn Vennebo i Optimera.

Anlegget på Sandmoen blir på totalt 6.100 kvadratmeter inkludert et helt nytt logistikklager som vil betjene proffkunder i Trondheim og Midt-Norge for øvrig. Anlegget får drive-in for henting og opplasting av trelast og byggevarer under tak, skjermet for vær og vind. Helt sentralt er dessuten et stort butikkareal med blant annet utstilling av dører og vinduer hvor energiegenskaper står sentralt, egen avdeling for arbeidstøy og sikringsutstyr, og 500 kvadratmeter med utstilling av kjøkken, bad og garderobe.

Per Olav Haagensli

– Vårt konsept er å bidra til at proffkundene kan konsentrere seg om byggingen og overlate resten til oss. Vi vil derfor også leverer tekniske tjenester som salgskalkyle, mengdeberegning, teknisk rådgivning, byggteknisk prosjektering og varmetap- og energiberegning. Forenkling av byggeprosessen med konstruksjonspakker og byggeelementer inngår også i konseptet, forteller Per Olav Haagensli som leder virksomheten til Optimera i Trondheim.

Optimera proffsenter på Sandmoen vil ha et tett samarbeid med Brødrene Dahl sitt nye VVS-senter like ved siden av. Virksomhetene vil ha felles fasiliteter for kurs og kundemøter og samarbeid innenfor blant annet logistikk og distribusjon. Optimera og Brødrene Dahl er søsterselskaper i det franske, børsnoterte konsernet Saint-Gobain hvor også norske Optimera-medarbeidere er aksjonærer.