Helikoptre ble viktige for å få kontroll på lyngbrannen i Frøya kommune i Sør-Trøndelag.  Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix

Ekstra skogbrannhelikopter settes inn i Trøndelag

Høy skogbrannfare kombinert med stor utfart gjør at et ekstra brannhelikopter settes inn i helgen. Det skal ha base på Værnes i Nord-Trøndelag.

Helikopteret kommer i tillegg til det som allerede er i beredskap på Torp ved Sandefjord, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

– Det er fint vær, utfartshelg og etter en spesiell vinter er det mer tørt materiale i skog og mark enn normalt. Dette, og senere tids branner, gjør at vi setter et ekstra helikopter i beredskap i helgen, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen.

DSB minner om at 90 prosent av alle lyng-, kratt og skogbranner skyldes menneskelig aktivitet. Husk at en glødende sigarettstump kan være nok til at en brann oppstår, lyder advarselen.

– Vi oppfordrer folk til å respektere bålforbudet og følge brannvesenets varsler om å være forsiktig med grilling og annet som kan forårsake brann, sier Rygh Pedersen.