Tor Backe, administrerende direktør i NRL. Foto: Jørn Hindklev

NRL blir Rørentreprenørene Norge

Norske Rørleggerbedrifters Landsforening VVS skifter navn til Rørentreprenørene Norge etter klart flertall for navneskiftet under landsforeningens generalforsamling 2014.

Det skriver NRL i en pressemelding på sine nettsider. Navneskiftet blir gjeldende fra og med 2015.

­– Det nye navnet passer godt med vår nye bransjestrategi, og gjenspeiler de verdiene og tankene om en fremtidsrettet bransje som vi finner her, sier administrerende direktør i NRL, Tor Backe.

Han uttaler i pressemeldingen at dette vil være med på å løfte frem rørleggerbransjen som en kompetent bransje.

Rørentreprenør

- Ventilasjon-, elektro- og maskinbransjen har brukt begrepet «entreprenør» om seg selv lenge, så det er fornuftig at også vi inkluderer dette i navnet vårt. Både små og store bedrifter er entreprenører, så dette er et riktig valg, sier han.

Navneforslaget ble først tatt opp på generalforsamlingen 2013, men det ble da avgjort at medlemmene skulle få et år til å reflektere over hva de mente om det nye navnet.

For å gi alle et bedre grunnlag for å ta et valg, har kommunikasjonssjef i NRL, Tirill Ilebekk Hansen, reist rundt til avdelingskontorene for å opplyse om bakgrunnen for valget og hvilke virkninger det vil ha, blant annet på omdømmebygging.

– Vi har hatt en demokratisk prosess, og det ble ja med et kvalifisert flertall. For å få et kvalifisert ja, trengte vi 153 stemmer - altså to tredeler av stemmerne - og fikk 172, sier hun.

Ny tid

– NRL har god forankring i bransjen og mange vil nok savne både navn og logo - det kommer nok også jeg til å gjøre i begynnelsen. Men vi må se fremover og tenke litt nytt. Det er en ny tid, sier Tor Backe.

Han opplyser at selv om lovendringsforslaget om nytt navn er vedtatt og trer i kraft fra 1. januar 2015, vil man i praksis neppe kunne lansere det før 1. februar 2015.