Forslag A er et langstrakt bygg som strekker seg fra sjøen til torget i Brønnøysund. Illustrasjon: Ratio Arkitekter

Tre valg for Brønnøysund

Statsbyggs prosjektgruppe for nytt registerbygg i Brønnøysund jobber nå med tre ulike konsepter.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider onsdag.

I juni skal ett av de nå tre konseptene velges som grunnlag for endelig konseptvalg for Brønnøysundregistrene. Med seg på veien har prosjektgruppen fått viktige innspill fra lokalbefolkningen, skriver Statsbygg.

Mens jernet er varmt

Forslag B er ett kompakt bygg som skal bidra til å skape et nytt torg i Brønnøysund. Illustrasjon: Ratio Arkitekter

Prosjektgruppen for nybygget, bestående av prosjekteringsgruppen, Brønnøysundregistrene, Brønnøy kommune og Statsbygg, har, ifølge pressemeldingen, hatt en såkalt prosjekteringssmie.

– Akkurat som jernet ble bearbeidet og formet i smia, med varme og god tilførsel av luft, ble konseptene bearbeidet og hamret ut til det de er ment å bli. Men i motsetning til smeden, som av og til kunne fuske i faget, har vår smie bare hatt spesialister, sier prosjektleder Tore Berg. Han uttaler at han er svært fornøyd med resultatet av arbeidet som prosjektgruppen har kommet frem til.

Topp tre

Det foreligger nå tre konseptalternativer (A, B og C). Konseptene A og B ligger i nordre del av tomteområdet, konsept C i søndre del. Alternativene A og C har løsninger som går mot kaifronten. Alternativ B er det mest kompakte alternativet.

Forslag C består av to bygg sentralt i rundt torget i Brønnøysund. Illustrasjon: Ratio Arkitekter

Til tross for at konseptene ligger i samme tomteområde, er de, ifølge pressemeldingen, svært forskjellige i måten de er til stede i byen, hvordan de influerer på gamle og nye byrom, nedbygging av friområdet på Schrøderhaugen, hva de gir tilbake til byen og hvordan de funksjonelt fungerer med langstrakt bygg, kompakt bygg og ett eller flere bygg.

– Nå gjenstår det å velge et grep som både vil gi noe tilbake til byen og samtidig bli et funksjonelt og effektiv kontorbygg for registrene, avslutter Berg.