Daglig leder Leif Andreas Steinsbø i Fronta Bygg.

Tolv-doblet omsetningen på tre år

Omsetningen har vokst fra 16,5 millioner til over 200 millioner på tre år. Nå har Fronta Bygg AS etablert seg som en av de største entreprenørene i Sunnhordland.

Selskapet ble etablert i 2002 og skiftet for fem år siden navn til Fronta Bygg. I dag er selskapet ett av ti selskap i Fronta Gruppen. Fronta Bygg har ni ansatte og ledes av Leif Andreas Steinsbø. Det er totalt 72 ansatte i FrontaGruppen, som ledes av Kurt Arne Tyse.

200 millioner kroner

Gruppens hovedkontor og Fronta Bygg holder til på Heiane ved E39 på Stord. Omsetningen i Fronta Bygg har vokst raskt. I 2010 var den på 16,5 millioner kroner, i 2011 på 93,8 millioner kroner, i 2012 på 207,4 millioner kroner og i 2013 på 201,8 millioner kroner.

Resultat før skatt vokste fra 7,3 millioner kroner i 2011 til 14,7 millioner kroner i 2012 for selskapet som i 2010 ble fylkesvinner i DNs Gaselle konkurranse.

Kontorbygg for Wärtsilä

Det største bygget selskapet har ført opp er Wärtsiläs nye kontorbygg på Heiane Vest på Stord. Dette bygget, som ble omtalt i forrige utgave av Byggeindustrien, er på 8.700 kvadratmeter og ble tatt i bruk i april i år. Fronta Bygg Bergen har hatt oppdrag med ombygging av sju av ni etasjer i Allehelgens gate 2 i Bergen sentrum. Nordea er største leietaker. Fronta Bygg har bygget seks banker for Nordea andre steder på Vestlandet.

Næringsbygg i totalentreprise

På Stord har Fronta Bygg ført opp flere næringsbygg på egne tomter, og ifølge Leif Andreas Steins­bø er det et bevisst valg å konsentrere seg om næringsbygg.

– Fronta Bolig tar seg av Fronta Gruppens satsing på boligbygging. Vår kompetanse er næringsbygg i totalentrepriser. Vi har flere kunder vi har bygget for flere ganger. Ordrereserven er nå på 60 millioner kroner og vi håper å øke den, sier Steinsbø.

Steinsbø ser det som en fordel å ha tekniske fag i konsernet.

– Det gjør det enklere å ha kompetanse på tekniske fag i gruppen, men vi bruker kun selskaper fra gruppen hvis de er konkurransedyktige, sier Steins­bø. Ventilasjon er et satsingsområde i gruppen, sier Steinsbø.