Forsvaret på ingeniørjakt

Forsvaret trenger flere hundre nye ingeniører de neste fem årene og lokker med muligheten til å jobbe med «det ypperste innenfor militært utstyr og militær teknologi».

– De neste årene går flere hundre ansatte av med pensjon. I tillegg er det mange store anskaffelsesprosjekter på gang. Vi kommer derfor til å trenge opptil 500 nye ingeniører, sier informasjonsdirektør Marianne Øiahals i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO). Enheten er i gang med en kampanje for å skaffe disse ingeniørene. Blant de store prosjektene Øiahals viser til er nye kampfly, nye redningshelikoptre og innfasingen av Kystvaktens nye helikoptre.

– Vi har også anskaffelsesprosjekter på gang med nye kystvaktfartøyer til Sjøforsvaret og nye lastebiler til Hæren, legger hun til.

FLO har ansvaret for anskaffelse, utvikling, drift og forvaltning av alt materiell i Forsvaret. De disponerer omtrent halve forsvarsbudsjettet.

– Vi bygger i prinsippet et helt nytt forsvar fram mot 2020. Hos oss blir man på langt nær arbeidsledig de neste årene, lover FLO-sjef Petter Jansen og lokker med «spennende og faglige utfordringer som ligger helt i forkant av den teknologien som finnes i Norge».

Enheten han leder har rundt 3.000 ansatte, rundt tre firedeler av dem sivile.