Framgang i meklingen i Oslo kommune

Natt til tirsdag pågikk fortsatt meklingen i tariffoppgjøret for ansatte i Oslo kommune. Mekler Geir Engebretsen sier det er gjort framskritt.

– Meklingen i tariffoppgjøret for ansatte i Oslo kommune fortsetter, og det er framgang i meklingen, sa mekler Geir Engebretsen til NRK i 4-tiden.

Han opplyser at partene har gjort seg ferdig med alle punkter bortsett fra økonomien, men det vil fortsatt ta noen timer før det eventuelt kan foreligge en løsning.

Håp om løsning

At partene fortsatt satt sammen godt over et døgn på overtid, betyr at selv om forhandlingene er svært vanskelige, så har ikke avstanden partene imellom vært større enn at det fortsatt er håp om å finne en løsning.

I Oslo, som i Kommune-Norge for øvrig, er det spesielt arbeidstidsbestemmelsene for lærerne det er vanskelig å bli enige om. I tillegg kommer spørsmålet om størrelsen på lønnstilleggene.

Det er ingen endelig frist for når partene må komme til enighet. Den fristen gikk strengt tatt ut ved midnatt natt til mandag. Derfor kan partene godt sitte timevis ut i neste døgn hvis de mener det har noe for seg. De kan sågar ta en pause fra meklingen om de skulle ønske det, slik de gjorde natt til mandag. Da varte pausen til mandag formiddag.

Arbeidstid

Hovedorganisasjonene YS, LO, Unio og Akademikerne forhandler direkte med Oslo kommune på Royal Christiania Hotel. Mye taler for at de har fått det samme tilbudet som de som tilhører det såkalte KS-området: et lønnstillegg tilsvarende frontfaget på 3,3 prosent og en arbeidstidsordning som pålegger lærerne å være på skolen 7,5 timer hver dag.

Arbeidstidsordningen har ført til svært kraftige reaksjoner i KS-området og kan medføre at forhandlingsløsningen blir nedstemt i uravstemningene. (©NTB)