Vannstanden i Trysilelva. Foto: Kari Hagevik Bakke / NTB scanpix

Flomvannet stiger fortsatt i de store vassdragene

Mandag morgen stiger vannstanden fortsatt i Trysilelva, øverste og nedre del av Glommavassdraget og Mjøsa. I noen av de mindre elvene, som Gudbrandsdalslågen, er vannstanden på vei ned.

Kjøligere og tørrere vær i dagene fremover vil bidra til å dempe flommen.

– Det er meldt veldig lite nedbør i hele landet de kommende dagene, og det skal bli kjøligere. Det er veldig gunstig for flomutviklingen, uttaler vakthavende hydrolog Thomas Væringstad i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB.

Trysil er hardest rammet av flommen i Innlandet. Ifølge NRK steg vannstanden i Trysilelva ytterligere 25 centimeter natt til mandag, etter å ha steget 30-40 centimeter siden 16. mai. Rørosbanen er fortsatt stengt for trafikk mellom Røros og Hamar. Jernbaneverket har banemannskap ute på strekningen mandag morgen, og vil komme med en ny melding om risikoen for ras og skade på togskinnene i 10-tiden mandag formiddag. NSB kjører buss for tog på strekningen. Reisende må regne med forsinkelser. Europavei 16 mellom Kongsvinger og Riksgrensen er ifølge Statens vegvesen midlertidig stengt på grunn av flommen. Det samme gjelder et lite stykke av fylkesvei 26 i Trysil på strekningen mellom Lutnes og Tolga, og fylkesvei 581 ved Engerneset i Hedmark. Omkjøring er skiltet.