Ill.: Slyngstad Aamlid Arkitekter

Betonmast bygger høyskolebygg i Trondheim

Betonmast Trøndelag skal bygge nytt teknologibygg for Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) på Kalvskinnet sentralt i Trondheim.

Oppdragsgiver er Statsbygg på vegne av Kunnskapsdepartementet. Kontraktssummen er på 467 millioner kroner inkl. mva.

Byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg og konsernsjef i Betonmast AS, Jørgen Evensen, skrev i dag under Statsbyggs største totalentreprise noen sinne. Oppdraget er å bygge nytt teknologibygg for Høgskolen i Sør-Trøndelag. Kontrakten har en verdi på 467,1 millioner kroner inkl. mva. Betonmast Trøndelag AS vant i konkurranse med fire andre tilbydere. Nybygget skal stå ferdig i oktober 2016, og skal romme til sammen 2 850 studenter og ansatte. Byggestart er høst 2014.

- I Statsbygg er vi opptatt av å sikre god kvalitet i alle ledd. I dette prosjektet har det vært spesielt viktig for oss å kontrollere underleverandørene innen grunn og fundament, avfallshåndtering, elektro og VVS. Blant fem godt kvalifiserte tilbydere hadde Betonmast Trøndelag AS det gunstigste tilbudet, sier prosjektleder i Statsbygg, Kristin Juul.

Prosjektet består av to nybygg på til sammen 15 000 kvadratmeter, et bygg på seks etasjer og et på fire etasjer, begge med to underetasjer. Byggene skal knyttes sammen med et glasstak og med eksisterende bygningsmasse i Sverres gate 10, Gunnerus gate 1 og Retorten. Det nye teknologibygget består av kontorer, laboratorier og undervisningslokaler, og skal huse avdelingene for MATteknologi og informatikk, e-læring og avdeling for Teknologi, samt høgskoleadministrasjonen.

Prosjektet innbefatter også rehabilitering av rundt 1000 kvadratmeter i Gunnerus gate 1, hvor storkjøkken og studentkantine skal oppgraderes for å imøtekomme økt studentantall ved høgskolen.

- Betonmast har nylig samlet ressursene sine i Trøndelag. Som et ledd i dette har vi fusjonert selskapene våre, Primahus Entreprenør og Team-Bygg, sier Daglig leder i Betonmast Trøndelag, Peter Sandrup.

Byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg og konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast signerer kontrakten.

Med utgangspunkt i nye lokaler på Tunga, vil vi fra nå være en tydelig og viktig aktør i Trøndelags-markedet. Kontrakten på HiST er en veldig god start for Betonmast Trøndelag. Prosjektet er både spennende og krevende, og vil bli et landemerke for byen og studentene. Vi gleder oss, og ser frem til samarbeidet med Statsbygg på dette flotte prosjektet, avslutter Sandrup.