Sandviks nye borerigg fikk stor interesse.MEFs regionssjef Paul Olaf Baraas (bak) og varaordfører Sven Olsen i Haugesund kommune åpnet Anlegg 2014 sammen med unger fra Hakkebakkeskogen barnehage. Småtassene fikk avduke Sandviks nye borerigg.Skal tidlig krøkes…denne småtassen koste seg med gravemaskinen på første dag av Anlegg 2014.

Sandvik i fokus i Haugesund

MEFs regionsjef Paul Olaf Baraas og varaordfører Sven Olsen i Haugesund avduket Sandviks nye 10-tonns borerigg sammen med et kobbel av barnehageunger på anleggsmessa i Haugesund.

-Dette blir garantert en stor dag for alle barna som er med på åpningen av Anlegg 2014, sa varaordfører Sven Olsen i Haugesund kommune rett før ivrige og forventningsfulle småtasser avduket Sandviks nye borerigg.

Entreprenørrigg

-Dette er en 10-tonns entreprenørrigg som borer hull med en diameter mellom 35-76 millimeter, sier produktsjef for boreutstyr i Sandvik SMC Norge AS, Knut Pedersen, til Byggeindustrien.

Topp moderne

Den nye maskinen er en radiostyrt rigg med alle tenkelige opsjoner.

-Den er topp moderne og miljøvennlig, og har en motor som yter 105 kW. Den oppfyller Steg 4 siste trinn, og er utstyrt med Add Blue, sier Pedersen.

Volvo-motor

Riggen har motor fra Volvo, men er ellers et Sandvik-produkt.

-Produksjonen foregår på Tamrock-fabrikken i Tammerfors i Finland, og denne maskinen skal leveres til Vestfold Fjellboring, sier Knut Pedersen.

Rekord-oppslutning

-Vi har over 90 utstillere her, og det er ny rekord for messen som arrangeres for sjette gang, sier MEFs regionssjef region Vest, Paul Olaf Baraas til Byggeindustrien.

Messesjefen trekker frem nettverksbygging og kunnskapsøkning som det viktigste ved en slik sammenkomst.

-Det er mye nytt her, både når det gjelde maskiner og utstyr. Ikke minst skyldes dette stor utvikling innen datateknologi på maskinene, og nyutviklede og miljøvennlige motorer.

Sosialt bransjetreff

Baraas understreker også det sosiale aspektet på Anlegg 2014.

-I kveld arranger vi den tradisjonsrike skalldyraftenen på Rica Maritim Hotell, og i morgen er det ettermesse med regionssjefens corner. Da blir det Happy Hour med et hemmelig program, men jeg kan røpe at det blir show og underholdning med et snev av magi, smiler Baraas.