Thorvald Stoltenberg (toppolitiker og fredsmegler), Elisabeth Grieg (adm. direktør Grieg International), Ola Ø. Nisja (partner i Wikborg Rein) og konsernsjef Odd-Erik Bunde i BundeGruppen.

BundeGruppen vil ta tilbake viktigheten av håndtrykket

«Legger alt i et håndtrykk. Og setter fotavtrykk.» BundeGruppen har samlet et knippe fremtredende mennesker fra norsk sammfunnsliv for å sette fokus på verdien av skikkelighet og redelighet som spilleregler i næringslivet.

BundeGruppen har på bakgrunn av dette initiert en nasjonal kåring av historiens viktigste håndtrykk i samarbeid med Nettavisen.

Gjennom mer enn 20 år har vi bygget boliger og kontorplasser for titusener av mennesker i Oslo og Akershus. Vårt fundament for å lykkes i byggenæringen har vært tuftet på etterrettelighet og å oppføre oss som folk. Vi ønsker å signalisere dette sterkere til omgivelsene og løfter derfor frem håndtrykket som symbol på noe vi setter høyt og holder hellig, sier konsernsjef Odd-Erik Bunde i BundeGruppen i en melding fra selskapet.

Bunde vektlegger at tillit i relasjonene og kontraktene er en forutsetning for vekst og fremgang, uansett hvor i næringskjeden man befinner seg. Han håper BundeGruppens fokus på verdien av et håndtrykk bidrar til relasjonsbygging og tillit på tvers av både bedrifter, bransjer og mennesker.

Med seg i kåringen av historiens viktigste håndtrykk har BundeGruppen fått en kyndig håndtrykksjury. Thorvald Stoltenberg (toppolitiker og fredsmegler), Elisabeth Grieg (adm. direktør Grieg International), Ola Ø. Nisja (partner i Wikborg Rein), Gunnar Stavrum (ansvarlig redaktør i Nettavisen) og konsernsjef Odd-Erik Bunde i BundeGruppen skal bedømme historiens viktigste håndtrykk i samarbeid med leserne til Nettavisen.

– At disse kunnskaps- og erfaringsrike menneskene fra næringsliv, samfunnsliv, media og rett ser det verdifullt å være med på å vektlegge verdien av gode verdier i næringslivet generelt og byggebransjen spesielt, synes jeg er utrolig flott, sier Odd-Erik Bunde.

Bunde mener byggenæringen for ofte får gjennomgå i mediene fordi noen useriøse aktører kaster skygger over det store flertallet som opptrer redelig og etterrettelig.

– Det er viktig at alle vi som driver seriøst viser frem de fine og viktige sidene av verdigrunnlaget i bransjen. Derfor håper vi vår håndtrykkskampanje bidrar til at også andre seriøse aktører, konkurrenter som leverandører, fremhever skikkeligheten de fleste står for, sier Bunde.

Juryen hatt sitt første møte og har plukket ut de ti håndtrykkene de mener er viktigst av de mange gode forslagene som kom inn. Nå har alle muligheten til å stemme på det de mener er historiens aller viktigste håndtrykk på Bundegruppens nettsider.

- Ikke bare er det fint å ha en finger med i spillet på hvilket håndtrykk som blir stående igjen som historiens viktigste håndtrykk, når du stemmer blir du også med i trekningen av tre håndverkere i tre dager, sier Odd-Erik Bunde.

Juryformann Thorvald Stoltenberg har etter et svært aktivt samfunnsliv tatt mange viktige håndtrykk i sitt liv. På spørsmål om hvilket han synes er hans aller viktigste, er det et veldig personlig et.

Jeg har tatt mange håndtrykk i mitt liv og alle har vært viktige på hver sin måte. Det håndtrykket jeg husker spesielt godt skjedde i 1947. Da var jeg ute og spaserte med kjæresten min, hun tok av seg hansken og tok meg i hånden. Karin ble min kone, forteller Stoltenberg.

Stoltenberg ønsket å bidra i kåringen av historiens viktigste håndtrykk fordi han mener slike initiativ fra næringslivet er med å bevare de gode verdiene.

– Viktigheten av et godt håndtrykk undervurderes ofte. Det er derfor flott å se at aktører i næringslivet som BundeGruppen omfavner viktigheten av et realt håndtrykk. De har realisert hjem og kontorbygg for titusener av mennesker. Hvert hjem og hver arbeidsplass startet med et håndtrykk, sier Thorvald Stoltenberg.