HP-topp ny sjef i Innovasjon Norge

Anita Krohn Traaseth (42) er ansatt som ny administrerende direktør i Innovasjon Norge. Hun kommer fra jobben som sjef for datagiganten Hewlett-Packard i Norge.

Traaseth begynner i jobben i det statlige selskapet 15. september.

– Jeg vil gratulere Anita Krohn Traaseth med en av de viktigste og mest spennende stillingene i norsk næringsliv, sier næringsminister Monica Mæland i en kommentar til ansettelsen.

Erfaring fra ledelse

Styreleder Reidar Sandal i Innovasjon Norge trekker fram Traaseths erfaring fra ledelse innen teknologi, gründervirksomhet, innovasjon, omstilling og strategi.

– Jeg er meget tilfreds med at Krohn Traaseth skal overta som administrerende direktør i Innovasjon Norge, sier styrelederen.

Anita Krohn Traaseth har i tillegg til jobben i Hewlett Packard markert seg som en samfunnsdebattant i sosiale medier og står også bak den populære bloggen Tinteguri.

I omstilling

– Hele landet vårt, samfunnet vårt, privat og offentlig er i omstilling. Kravet til Innovasjon Norge som innovativ kunnskapsorganisasjon og virkemiddel for å fremme innovasjon for så mange på så mange arenaer, lokalt og internasjonalt, blir sentral for å motivere og levere på landets evne til å omstille seg til en fremtid vi vet vil bestå av økt evne til å endre seg, til å være relevant, sier Traaseth selv i en pressemelding.

Divisjonsdirektør Finn Kristian Aamodt har vært konstituert i stillingen som administrerende direktør i Innovasjon Norge siden Gunn Ovesen fratrådte i desember i fjor. (©NTB) (©NTB)