HENTs Bjørnar Lund (t.v.) og Bjørn Remen i Helsebygg Midt Norge er enige om 1930-kontrakten. (Foto: Bente Auset/Helsebygg Midt-Norge)

HENT rehabiliterer 1930-bygget ved St. Olavs Hospital

Helsebygg Midt-Norge og HENT har signert kontrakten om innvendig rehabilitering av 1930-bygget - det gamle kjøkkenet ved St. Olavs Hospital. Bygget skal stå ferdig i april neste år.

1930-bygget er tenkt som et "signalbygg" for det nye universitetssykehuset. Målet for rehabiliteringen er å utvikle et sterkere samarbeid mellom mellom St. Olavs Hospital og NTNU ved å samlokalsere den øverste ledelsen ved sykehuset og Det medisinske fakultet. Fakultet vil trolig leie rundt 25 prosent av arealene, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

Bygget er fredet utvendig - etter Landsverneplanen for sykehusbygg - og fasader og tak ble pietetsfullt rehabilitert for et par år siden.

Innvendig har utbyggerne en helt annen frihet når de setter i gang for fullt etter fellesferien, 4. august.

- Oppdraget dreier seg strengt tatt om total ombygging og modernisering. Bygget står nå fullstendig strippet, og vi beholder bare bærekontruksjoner og trappeløp, opplyser utbyggingssjef i Helsebygg, Svein Wiggen.

Arbeidet omfatter alle tre etasjer, pluss kjeller - et bruttoareal på rundt 1700 kvadratmeter.

Rehabiliteringen foregår med Helsebygg som kontraktspartner, men sykehus og universitet har bidratt sterkt under bådee skisse- og forprosjekt.

Totalentreprisen med HENT har en verdi på om lag 39 millioner kroner (eksl. mva.), og man går nå inn i en samspillfase for å detaljere prosjektet.

HENT har erfaring fra både nybygg og rehabilitering i St. Olav-prosjektet, med Laboratoriesenteret og Forsyningssenteret som de mest omfattende oppdragene.