Widerøes hovedbase i Bodø er ett av to bygg som har fått et energiløft.

Flyselskap sparer millionbeløp på energieffektivisering

Etter å ha investert 12,6 millioner kroner i energieffektiviseringsløsninger i bygg, skal flyselskapet ha Widerøe spart beløp i millionklassen.

To år etterat Widerøe inngikk energieffektiviseringsavtale med Schneider Electric er resultatene langt bedre enn forventet:

Widerøe sparer opp mot 1,6 millioner kroner i året som følge av investeringen.

Dette er nesten 25 prosent mer enn forventet.

Investeringen er gjort i Widerøes bygg i Tromsø og Bodø. Schneider Electric har installert tiltak som overvåker, styrer og forbedrer ventilasjon, elektro, kjøling, varme, varmepumper og IT-systemer.

Det ble satt som mål å spare 1 650 000 KWh per år som følge av investeringen, noe som tilsvarer redusert CO2-utslipp på rundt 250 tonn, eller 3 000 reiser med bil mellom Oslo og Bergen.

Nå viser tall, som ikke er temperaturkorrigerte, at Widerøe har kuttet hele 1 808 695 KWh i 2013.

I rene kroner og ører betyr dette at Widerøe har spart hele 1 579 957 kroner i 2013, noe som er nesten 300 000 mer enn antatt.

- Widerøe viser med dette prosjektet vei for transportbransjen. Det ikke bare transportenhetene som belaster miljøet, det gjør også næringsbyggene. Ved å investere i infrastrukturen på bakken tar Widerøe et stort skritt i retning av sin visjon om å sette miljø i førersetet. Vi i Schneider Electric er stolte over å være en del av dette prosjektet, sier Roy Michalsen, forretningsutvikler i Schneider Electric i en pressemelding.